REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Žemės ūkio ministrė siūlys vėl įteisinti nuo 2012 metų panaikintas tipines žaliavos supirkimo sutartis.

REKLAMA
REKLAMA

„Galvojame grįžti prie jų ir teikti Vyriausybei, kad tokias patvirtintų - kas turėtų matytis sutartyje. Turėtų ta tipinė sutartis būti, kad garantuotų, kokios sutarties sąlygos turi būti numatytos privalomai“ - ketvirtadienį Seime BNS sakė Virginija Baltraitienė.

REKLAMA

„Kuo stambesnis ūkininkas, tuo ta sutartis yra tikslesnė - ir aiškesnė, ir konkretesnė, o su smulkiaisiais... Ir patys smulkieji nelabai rūpinasi. Patys sutarčių neranda, sako negaunantys jų, o jos pas pienininkus yra“, - teigė ministrė.

V.Baltraitienė žada, kad ministerija dar šiais metais Vyriausybei teiks siūlymą tokias sutartis tvirtinti.

„Yra Europos Komisijos reglamentas, kad turi būti deramasi laisvai. Aš suprantu, yra laisvos derybos dėl kainos, mes to nekvescionuojame. Bet sąlygas, kurios turi būti, turi būti privalomos, manau, gruodžio viduryje teiksime Vyriausybei patvirtinti“, - teigė V.Baltraitienė.

Tipinės sutartys būtų privalomos perdirbėjams sudarant sutartis ir su smulkiaisiais, ir su stambiaisiais žemės ūkio produkcijos tiekėjais.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų