REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Neseniai atnaujinta programėlė „WhatsApp“, skirta operacinei sistemai „Android“, gavo gana svarbią funkciją – duomenų šifravimo galimybę (end-to-end encryption).

REKLAMA
REKLAMA

Šios funkcijos pranašumus įvertins tie vartotojai, kuriems itin svarbus jų susirašinėjimo privatumas. Skirtingai nuo duomenų apsikeitimo „Facebook“ ir „Google“ tinkluose, naujoji „WhatsApp“ funkcija neleidžia iššifruoti vartotojo pranešimų tarnybos serveriuose, net jei to pareikalautų teisėsaugos pareigūnai.

REKLAMA

Daugelis ekspertų „WhatsApp“ šifravimo funkciją laiko bene patikimiausia tarp visų pagrindinių pranešimų tarnybų, kurios leidžia vartotojams keistis tekstinėmis žinutėmis.

„WhatsApp“ kūrėjai savo šifravimo technologiją kūrė kartu su bendrovės „Open Whisper Systems“ specialistais. Šie jau turi patirties dirbant su įvairiomis programėlėmis, tarp tokių galima paminėti „TextSecure“.

Programėlė „TextSecure“ buvo perdaroma beveik pusę metų, kad galėtų veikti su „WhatsApp“ vartotojų duomenų baze. Šiuo metu nepranešama, ar analogišką šifravimo galimybę gaus ir „Apple“ įrenginiams skirta versija, kadangi „iOS“ šifravimą palaiko programėlė „iMessage“.

Šiuo metu „WhatsApp“ vartotojų skaičius siekia apie 600 mln., todėl masinis šifravimo galimybės diegimas dar tik pradedamas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų