REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Menotyrininkė iš savo biuro mokiniams tiesiogiai per pokalbių programą papasakoja apie įvairius menininkus, vaikai tuomet iškart su programėlių pagalba klasėje ima kurti savo piešinius, talpina į vidinį mokyklos socialinį tinklą, kur juos ir aptaria. Dalyje šalies mokyklų tokios pamokos vaikų jau nestebina ir tai tik vienas iš daugelio naujos kartos pamokų scenarijų, kuriuos „Microsoft“ su partneriais pademonstruos parodos „Mokykla 2014“ lankytojams.

REKLAMA
REKLAMA

„Vaikai šias naujoves priima noriai. Nuo mokslų metų pradžios jie jau išmoko kurti savo tinklalaides (angl. podcast), „Office 365“ paketo pagalba suorganizavome kelias nuotolines pamokas ir net nuotolinį tėvų susirinkimą. Kiekviena klasė „OneNote“ pagalba turi susikūrusi elektroninius portfelius, kur vertina savo pažangą. Tuo tarpu vidiniame socialiniame tinkle „Yammer“ klasės turi nuosavas paskyras, kur dalinasi pasiekimais, nuotraukomis, kūrybiniais sprendimais“, – pasakoja Edita Rabizaitė, Kauno Jono ir Petro Vileišių mokyklos-daugiafunkcinio centro anglų kalbos, ekonomikos ir verslumo mokytoja.

REKLAMA

Jos mokykla šiemet mokslo metus pradėjo su nauja išmaniąja klase, aprūpinta „Prestigio“ išmaniąja lenta, planšetiniais kompiuteriais, kuriuos į vieną visumą sujungė „Windows 8.1“ ir „Office 365“ programinė įranga. Naudojant tą pačią įrangą mokykla „Ateities klasės“ stende parodoje kartu su mokytojais, mokiniais surengs parodomąją naujos kartos pamoką. Jos metu pokalbių programos „Lync“ pagalba menotyrininkė praves virtualų susipažinimą su dailininkais, o mokiniai savo kūrybiškumą išlies „Fresh Paint“ programėlės pagalba, sakoma bendrovės „Microsoft Lietuva“ pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

„Mokykloje neseniai vykusio išorinio vertinimo metu buvo pastebėta, jog informacinės technologijos vis labiau integruojamos į mokymo procesą. Toks mokyklos pažangos siekis padeda efektyviau ugdyti pavienius mokinius bei kartu yra neatsiejama mokyklos tobulėjimo dalis“, – pastebėjo Dalia Lapėnienė, mokyklos-daugiafunkcinio centro direktorė.

Pranešama, kad kartu su išmaniosiomis klasėmis bus pristatytas ir naujas produktas, padėsiantis lengviau skaitmenizuoti ir mokiniams įdomesniu formatu pateikti įprastus vadovėlius. „Iki šiol niekam iki galo nepavyksta išdirbti patrauklaus knygų skaitmenizavimo proceso. Mes nusprendėme pasirinkti „Office 365“ platformą, kurią nemokamai gauna ugdymo įstaigos, ir jos pagalba į vieną vietą sutraukti tekstinę, vaizdo ar kitą informaciją“, – sako Mantvydas Vaičiūnas, „Edufio“ projekto vadovas, parodoje pademonstruosiantis, kaip tai veiktų istorijos ir geografijos pamokose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, sprendimas veiks nesudėtingai – mokykla įgis teisę naudoti tam tikro dalyko vadovėlius. Mokiniai, užsukę į specialiai sukurtą vidinį mokyklos tinklalapį „Sharepoint“ sistemoje, matys tik jiems skirtus elektroninius vadovėlius. Pavyzdžiui, aštuntokai galės naudoti tik jiems skirtus vadovėlius. Juose bus įprastas tekstas, vaizdo klipai iš išorinių šaltinių bei kiti interaktyvūs sprendimai, palengvinsiantys mokymo procesą.

Kaip pastebi Kristijonas Kaikaris, „Microsoft Lietuva“ generalinis direktorius, šiandien vis dar susiduriame su problema, kad mokiniai ruošiami šiandienos, bet ne ateities poreikiams. „Tačiau juk viskas sparčiai keičiasi. Organizacijose iš lėto dingsta hierarchija, retas vienoje darbovietėje praleidžia keliasdešimt metų – daugelis dabartinių moksleivių iki pensijos pakeis 10 darbo vietų. Todėl jau nuo mažumės turime juos mokyti prisitaikyti prie kintančios rinkos, nuolat ieškoti naujų sprendimų ir visą gyvenimą siekti įgyti žinių“, – sako jis.

REKLAMA

Pasak K. Kaikario, vien naujų technologijų nepakanka – į šį procesą aktyviai turi įsitraukti ir mokytojai, ir patys mokiniai: „Todėl turime visi nebijoti eksperimentuoti ir nuolat dalintis patirtimi ką išmokome ir kas pateisino.“

Ketvirtą kartą Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO organizuojama paroda „Mokykla 2014“ vyks lapkričio 21-23 dienomis. Parodoje iš viso vyks daugiau kaip 200 įvairių renginių, bus pristatoma mokyklų įranga, naujausios mokymo priemonės ir technologijos. Parodoje dalyvaus daugiau nei 90 įmonių ir organizacijų, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų