REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos Komisija (EK) pagal tyrėjų karjeros ir judumo programą „Marie Skłodowskos-Curie veiklos“ (MSCA) iki 2020 metų šalyse narėse planuoja finansuoti 25 000 doktorantų, dalis lėšų bus skiriama darbo vietų jiems kurti tyrimus vykdančiose ar su jais susijusiose įmonėse. Apie tai, kokias galimybes stiprinti mokslinę tiriamąją veiklą turi Lietuvos privatus sektorius, bus aptarta renginyje „MSCA „Horizonte 2020“: verslo ir mokslo ryšiams stiprinti“, pranešė Lietuvos mokslo taryba (LMT).

REKLAMA
REKLAMA

Pasak LMT atstovų, programa MSCA yra viena iš populiariausių EK finansinių priemonių, skatinančių tyrėjų profesinę plėtrą ir mokslinę veiklą akademinėse ir neakademinėse institucijose, Europos ir kitose šalyse pagal savo pasirinktą tyrimų kryptį. 2014–2020 m. pagal šią programą pradedančiųjų ir patyrusių tyrėjų karjerai ir judumui numatyta skirti 6,16 mlrd. eurų.

REKLAMA

Programa „Marie Skłodowskos-Curie veiklos“ pavadinta du kartus Nobelio premijos laureatės lenkų kilmės Prancūzijos mokslininkės, išgarsėjusios darbu radioaktyvumo srityje, vardu. Pagal šią programą remiami bet kokios pilietybės visų mokslo sričių tyrėjai visais jų profesinės veiklos etapais. Finansuojami akademiniai moksliniai tyrimai derinant juos su darbu bendrovėse ir taip plečiant įsidarbinimo galimybes bei stiprinant profesinius gebėjimus.

REKLAMA
REKLAMA

Programa yra viena iš ES bendrosios mokslinių tyrimų ir inovacijų programos „Horizontas 2020“ (H2020) sričių. Šiose veiklose nėra iš anksto nustatytų teminių ar politinių prioritetų, tyrimų objektus pasirenka patys tyrėjai.

Renginį organizuoja EK Švietimo ir kultūros generalinis direktoratas ir Lietuvos mokslo taryba. Renginys vyks šių metų lapkričio 27 d. 10 val. Lietuvos mokslo taryboje, Gedimino pr. 3, Vilnius. Renginio programa lietuvių kalba.

Išankstinė registracija – iki lapkričio 23 d. MSCA tinklalapyje, sakoma pranešime.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų