REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien Vilniuje prasideda du šachmatų turnyrai – Baltijos zoninio turnyro Vilniaus etapas ir Vilnius Open 2014. Turnyras, kuriame dalyvaus didmeistriai ir tarptautiniai meistrai iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos, vadinamas vienu stipriausiu kada nors mūsų šalyje vykusiu turnyru. Kitame turnyre varžysis per 50 įvairaus meistriškumo šachmatininkų.

REKLAMA
REKLAMA

Baltijos zoninis turnyras, kurį kuruoja pats Tarptautinės šachmatų federacijos prezidentas Kirsanas Iliumžinovas, surinko itin aukšto lygio šachmatininkus. Kiekviena Baltijos valstybė deleguoja po keturis sportininkus, o iš viso bus sužaisti trys etapai. Pirmas etapas vasaros pabaigoje vyko Liepojoje (Latvija), trečią rengs Estija. Visų etapų nugalėtojas įgis teisę dalyvauti pasaulio čempionate.

REKLAMA

Pirmame etape tarptautinis didmeistris (TD) Aloyzas Kveinys užėmė trečią vietą, TD Šarūnas Šulskis - ketvirtą, tarptautinis meistras (TM) Tomas Laurušas – penktą, o TM Mindaugas Beinoras liko dešimtas iš dvylikos dalyvių. Turnyre nugalėjo TD iš Latvijos Igoris Kovalenko, antra vieta atiteko latviui TD Artūrui Neikšanui.

„Tokio lygio turnyro Lietuvoje nebuvo jau daug metų. Mūsų šachmatininkų tikslas – sužaisti ne blogiau nei Liepojoje bei pabandyti prilygti labai aukšto lygio Latvijos atstovui I.Kovalenko“, - kalbėjo Lietuvos šachmatų federacijos (LŠF) direktorius Arvydas Baltrūnas.

REKLAMA
REKLAMA

Būtent LŠF direktorius ir sugalvojo šalia Baltijos zoninio organizuoti įvairaus meistriškumo šachmatų mėgėjų turnyrą, kuris vadinasi Vilnius Open 2014. Jame jau užsiregistravo per penkiasdešimt dalyvių. „Norėjome, kad šachmatų mylėtojai ne tik stebėtų aukšto lygio žaidėjų partijas, bet ir patys turėtų galimybę pažaisti“, - sakė A.Baltrūnas.

Tarp užsiregistravusių į Vilnius Open 2014 yra ir TD Andrejus Kovaliovas iš Baltarusijos, TM Vaidas Sakalauskas bei nemažai kitų žinomų šachmatininkų.

Abu turnyrai vyks Jasinskio g. 10 esančioje konferencijų salėje. Pradžia – 16.30 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų