REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

KTU sėkmingai užbaigtas daugiau nei 1 mln. litų vertės projektas „Interactive TV“. Universitete įkurta skaitmeninės televizijos technologijų laboratorija, mobili televizijos studija, atsirado galimybė visų fakultetų darbuotojams rengti ir transliuoti metodinę medžiagą, pranešė KTU atstovai.

REKLAMA
REKLAMA

Europos teritorinio bendradarbiavimo programos remiamo projekto „Multimedijos ir interaktyviosios televizijos priemonių panaudojimas mokymo proceso efektyvumo didinimui“ („Interactive TV“) bendra vertė siekia 3,3 mln. litų. Į vieną iš programos partnerių – Kauno technologijos universitetą (KTU) – buvo investuota daugiau nei 1 mln. litų.

REKLAMA

Pranešama, kad KTU projektą vykdė Elektros ir elektronikos fakulteto (KTU EEF) Elektronikos inžinerijos, Telekomunikacijų ir Matematikos ir gamtos mokslų fakulteto (MGMF) Taikomosios matematikos katedrų kolektyvai. Antruoju „Interactive TV" partneriu tapo Ventspilio skaitmeninis centras ir Ventspilio aukštoji mokykla.

Projekto metu KTU ne tik buvo įkurta skaitmeninės televizijos technologijų laboratorija, kuriai įsigyta įrangos už daugiau kaip 450 tūkst. litų, bet ir sukurta mobili televizijos studija, su kuria galima rengti bei redaguoti transliacijas skaitmeninės televizijos tinklais.

REKLAMA
REKLAMA

KTU mokslininkai sukūrė duomenų centrą, mokymo programą, parašė specialią programinę įrangą šiuolaikinių skaitmeninės antžeminės televizijos technologijų, e-komercijos bei aliarminių pranešimų sklaidos mokymui. Buvo sukurta metodiką, pagal kurią nustatomas statistinis integralinis kokybės rodiklis. Metodika leidžia įvertinti kaip objektyvios televizijos signalų charakteristikos koreliuoja su subjektyviu žmogaus jutiminių organų suvokimu.

Kaip sakė šio projekto atstovas bei kuratorius KTU EEF profesorius Vytautas Deksnys, mokslinė ir praktinė šio projekto nauda Universiteto bendruomenei yra akivaizdi. Itin svarbu, kad nauja įranga yra laisvai prieinama visiems KTU darbuotojams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Šią įrangą galime naudoti įvairiai – tiek tiriamiesiems darbams, tiek mokymui, tačiau svarbiausia jos paskirtis – metodinės medžiagos sklaida, kitaip tariant, galime rengti interaktyvias paskaitas studentams ir kvalifikaciją keliantiems įmonių darbuotojams. Su mobilia televizijos studija galime daryti įvairias tiesiogines procesų, paskaitų ar seminarų transliacijas. Jos teikiamomis galimybėmis jau domisi ir kiti KTU fakultetai“, – pasakojo profesorius.

Įsigyta įranga šiuo metu jau yra naudojama interaktyvių paskaitų paruošimui ir transliacijai tokiems KTU paskaitų moduliams, kaip „Mikroprocesoriai“, „Įterptinės sistemos“, „Media srautų transliavimo technologijos“, „E-dokumentų ir duomenų sauga“, „Saugumo patikros ir etiško įsilaužimo metodai“ bei daugelyje kitų, sakoma pranešime.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų