REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Už piliečių pervestus 2 proc. pajamų mokesčių Lietuvos kariuomenei šarvinėmis liemenėmis bus aprūpintas trisdešimties karių būrys, trečiadienį pranešė kariuomenės vadas generolas majoras Jonas Vytautas Žukas.

REKLAMA
REKLAMA

Šiemet kariuomenei 2 proc. savo pajamų mokesčio pervedė 890 gyventojų, o paramos suma siekia 125 tūkst. litų. Pernai kariuomenė tokios paramos sulaukė tik iš trijų žmonių, o suma nesiekė 500 litų.

REKLAMA

„Ši gyventojų skirta parama dar šiemet bus panaudota individualioms karių apsaugos priemonėms - šarvinėms liemenės - įsigyti. Paramą kariuomenei skyrusių gyventojų dėka šarvinėmis liemenėmis bus aprūpintas net trisdešimties karių būrys“, - žurnalistams sakė kariuomenės vadas.

Anksčiau pranešta, kad dar šiemet Lietuvos kariuomenė iš viso papildomai įsigis tūkstantį naujų šarvinių liemenių,

Už paramą padėkojęs J.V.Žukas ją pavadino „puikiu pavyzdžiu to, kaip Konstitucijoje įtvirtinta nuostata, kad šalies gynyba yra kiekvieno piliečio teisė ir pareiga, įgauna praktinę išraišką“.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu Lietuvos kariuomenėje tarnauja 8050 profesionalių karių, kitąmet jų padidės iki 8500. Krašto apsaugos savanorių pajėgose yra apie 4800 karių.

Lietuvos gyventojai 2 proc. nuo savo sumokamo pajamų mokesčio gali skirti labdaros fondams, viešosioms ir biudžetinėms įstaigoms, religinėms bendruomenėms.

108 žmonės - dvigubai daugiau nei pernai - savo 2 proc. paramą šiemet skyrė Lietuvos šaulių sąjungai, ji taip surinko 13 tūkst. 603 litus. Krašto apsaugos ministerija tokiu būdu sulaukė 11 tūkst. 856 litų paramos.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų