REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

9 iš 10 žmonių, bent kartą ėmusių paskolą, teigia, kad niekuomet nesiskolintų pramogoms, 7 iš 10 – drabužiams ar papuošalams, o daugiau nei pusė – atostogoms. Tai parodė visuomenės nuomonės apklausa, kurią vartojimo paskolų banko „Bigbank“ užsakymu atliko tyrimų bendrovė „Vilmorus“.

REKLAMA
REKLAMA

 

Apklausa taip pat atskleidė, kad ketvirtadalis gyventojų paskolos neimtų transporto priemonei, 23 proc. – buitinei technikai įsigyti, 12 proc. – mokslams finansuoti.

REKLAMA

 

„Apklausos duomenys rodo, kad absoliuti dauguma žmonių suvokia, kam neverta skolintis. Pramogų, drabužių ar atostogų gyventojai nelaiko priežastimi imti paskolą. Tai nuteikia pozityviai ir parodo, kad bendras žmonių išprusimas auga“, - teigia „Bigbank“ AS Lietuvos filialo vadovas Rolandas Norvilas.

 

Nors pramogos tiek vyrams, tiek moterims ir daugumai amžiaus grupių neatrodo tinkama priežastis skolintis, dažniausiai paskolos joms neimtų 50-59 m. amžiaus gyventojai. Pramogoms dažniausiai nesiskolintų aukštąjį išsilavinimą įgiję, aukščiausias pajamas per mėnesį gaunantys didmiesčių gyventojai.

REKLAMA
REKLAMA

 

Įdomu tai, kad daugiau moterų (75 proc.) nei vyrų (70 proc.) teigia, jog paskolos neimtų drabužiams ar papuošalams įsigyti. Dažniausiai tai – vyresni gyventojai, taip pat turintys aukštąjį išsilavinimą ir gyvenantys didžiuosiuose miestuose.

 

Atostogoms nesiskolinantys teigia vyresni gyventojai – maždaug pusei žmonių iki 39 m. tai atrodo tinkama, o didžiajai daugumai vyresniųjų – netinkama priežastis skolintis. Gyventojai panašiai mąsto ir apie skolinimąsi transporto priemonėmis bei buitinei technikai – jaunesniuosius galimybė tam imti paskolą vilioja, vyresniųjų – ne.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

„Palankumą paskoloms, skirtoms transporto priemonėms ar buitinei technikai įsigyti, dažniau rodo jaunesni gyventojai. Tai lemia kartų skirtumai. Vyresniosios kartos gyventojai, norėdami įsigyti namų apyvokos daiktus ar transporto priemones, įpratę taupyti, tuo tarpu jaunesnieji leidžia įsigyti daiktų išsimokėtinai gerokai dažniau“, - svarsto R. Norvilas.

 

Minėtą reprezentatyvią Lietuvos gyventojų apklausą atliko tyrimų bendrovė „Vilmorus“. Jos metu apklausta 1001 vyresnių negu 18 metų šalies gyventojų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų