REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos gyventojus pamokius, kokią naudą suteikia programėlės išmaniuosiuose telefonuose, naudojimasis mobiliuoju internetu padidėja net 60%, pastebi „Bitės išmaniųjų mokyklos“ (BIM) specialistai, pastaruosius du mėnesius besilankantys šalies viešosiose bibliotekose. Ten jie visus norinčius supažindina su išmaniųjų telefonų ir mobiliojo interneto galimybėmis bei atsako į rūpimus klausimus.

REKLAMA
REKLAMA

„Dažniausiai atvykę į biblioteką susiduriame su nežinojimu, kokią naudą gali suteikti naudojimasis mobiliuoju internetu ir programėlėmis. Tačiau pakanka pademonstruoti, kaip šį duetą išnaudoti kasdieniame gyvenime, bei duoti gyvai išbandyti ir, žiūrėk, pašnekovas greitai įvertina, kaip jo išmanusis telefonas gali palengvinti gyvenimą“, – „Bitė Lietuva“ pranešime cituojamas Egidijus Adomkaitis, bendrovės mobiliųjų technologijų ekspertas, aplankęs jau septynias šalies viešąsias bibliotekas.

REKLAMA

Statistika parodė, kad įgavę žinių „Bitės išmaniųjų mokykloje“ klientai net 60 proc. aktyviau naudojasi mobiliojo interneto galimybėmis. Anot E. Adomkaičio, tokie rezultatai paskatino BIM specialistus išsiruošti į turą po Lietuvos bibliotekas.

Be mobiliojo interneto, susitikimų bibliotekose lankytojams kyla ir praktinių klausimų: į ką atsižvelgti renkantis išmanųjį telefoną, kaip teisingai atlikti nustatymus, prailginti baterijos veikimo laiką ar pakeisti telefono melodiją.

REKLAMA
REKLAMA

„Susitikimų metu daug dėmesio skiriame praktiškiems patarimams: kaip skaityti naujienas internete, kur rasti viešojo transporto tvarkaraščius ar kaip „Shazam“ programėlės pagalba atpažinti primirštą dainą. Supažindiname, kad „Facebook“ tinkle galima bendrauti ne tik su draugais ar giminaičiais, bet ir sekti įvairias naujienas, o svarbiausia – „Bitės“ tinkle tai galima daryti nemokamai, nes naudojantis naujais planais duomenys šiame socialiniame tinkle yra neapmokestinami“, – teigia E. Adomkaitis.

Anot jo, dažniausiai į viešus BIM susitikimus atvyksta vyresnio amžiaus lankytojai, tačiau vis dažniau ateina ir jaunesnių svečių: „Visi jie smalsūs, į naujas technologijas žvelgia teigiamai, tačiau vis dar daug ko nežino ar būna girdėję tik įvairių gandų.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Augantys vietos bendruomenių poreikiai technologijų naujovėms skatina ieškoti naujų prieigų prie pačios bendruomenės. Bendradarbiavimas su bibliotekomis per Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos projektą „Bibliotekos pažangai 2“ padeda pasiekti visos Lietuvos gyventojus ir suteikti jiems trūkstamų žinių.

„Bibliotekos jau seniai tapo ne tik ta vieta, kur lankytojai užsuka tik dėl knygų. Šiandien jos, ypač šalies regionuose, tapo tikrais ugdymo ir žinių įgijimo centrais. Todėl labai džiaugiamės šia „Bitės išmaniųjų mokyklos“ iniciatyva supažindinti mūsų lankytojus su išmaniais įrenginiais bei mobiliuoju internetu, be kurių daugelis nebegali įsivaizduoti savo gyvenimo“, – sako Eugenijus Stratilatovas, projekto „Bibliotekos pažangai 2” vadovas.

„Bitės išmaniųjų mokyklos“ specialistai jau surengė 7 susitikimus skirtingose bibliotekose Vilniaus ir Panevėžio rajonuose. Susitikimai su gyventojais bibliotekose vyks visoje Lietuvoje. Gyventojai, pageidaujantys, kad BIM ekspertai atvyktų pas juos, skatinami teirautis susitikimo laiko artimiausioje bibliotekoje, sakoma pranešime.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų