REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Rusijos opozicijos lyderis Aleksejus Navalnas savo tinklaraštyje paviešino Rusijos banko VTB valdybos tarybos narių premijų sumas.

Rusijos opozicijos lyderis Aleksejus Navalnas savo tinklaraštyje paviešino Rusijos banko VTB valdybos tarybos narių premijų sumas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Yra žinoma, Valstybės Dūmos deputatas gauna 450 tūkst. rublių per mėnesį. Jau ir tai susilaukia nuolatinio (ir teisingo) gyventojų susirūpinimo,“ – teigia teisininkas.

REKLAMA

A. Navalnas pabrėžia, kad pusę milijono per mėnesį mokėti „ochlamonams“ už tai, kad tie net neateina į savo darbo vietas yra siaubinga ir nepateisinama. Tuo labiau, kad Dūma, kurią jau praminė „pamišęs spausdintuvas“, įstatymus jau gauna iš vyriausybės ar prezidento administracijos, o tie „balvonai“ tik balsuoja.

Tačiau tai, anot autoriaus, dar niekis palyginus su sektoriumi, „kuriame sukasi dideli pinigai“. Kaip pavyzdį jis pateikė „VTB banką“, kurio valdybos nariai per devynis šių metų mėnesius išsirašė sau apvalią sumą premijų.

REKLAMA
REKLAMA

„Vagių ir aferistų valdoma, visiškai į bankrotą nuvaryta ir niekam nereikalinga struktūra. Gyvena išskirtinai iš nuolatinių valdžios subsidijų. Visai neseniai jiems sušelpė 300 milijardų rublių „Maskvos bankui“ gelbėti. Šiais metais bankui jau buvo pervesti 214 milijardų. Dabar jie dar prašo 200 milijardų, iš kurių 70 – dar šiais metais,“ – teigia A. Navalnas.

Kaip tokie „pasiekimai“ atsispindi valstybinio banko darbuotojų algose? Labai teigiamai.

Vos per devynerius šių metų mėnesius VTB valdybos nariai išsimokėjo sau 1,42 mlrd. rublių premijų, o tai yra netgi daugiau negu per analogišką laikotarpį pernai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Krizė ir sankcijos? „Tai pas jus krizė ir sankcijos, o valstybiniame banke VTB – viskas labai gerai. Konkrečiai kas kiek gavo – mes nežinome, tačiau yra bendra suma – 1,42 mlrd. per 9 mėnesius. Vidutiniškai vienas iš 11 valdybos narių gavo po 129 milijonus rublių,“ – rašo A. Navalnas.

Tai užmokestis už 9 mėnesius, vadinasi, 14,3 mln. rublių žmogui per mėnesį. Arba (skaičiuojant po 25 darbo dienas į mėnesį) 574 tūkst. rublių per dieną (apie 33,4 tūkst. litų).

Rusijos FSB vado generolo Bortnikovo sūnus kažkaip netikėtai atsidūrė šių išrinktųjų tarpe – neturėdamas darbo patirties, padarė svaiginančią karjerą – į valdybos narius. A. Navalnas pašiepia situaciją sakydamas, kad šis bent jau „atidirba savo pinigus, FSB lieka kurčia visiems skundams, susijusiems su šiuo banku“.

„Ir tėtulis, ir pati FSB tvirtai stovi biudžeto grobstymo sargyboje. Už tai negaila ir po 574 tūkst. per dieną mokėti,“ – teigiama A. Navalno paskyroje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų