REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sugalvojo, kaip emigrantai gali padėti atverti rinkas

Žinių radijas

Seimo ir pasaulio lietuvių bendruomenės komisija ragina užsienyje gyvenančius lietuvius skleisti žinią apie kokybiškus lietuviškus produktus ir tokiu būdu padėti atverti naujas rinkas nuo Rusijos embargo nukentėjusiems verslininkams. Taip, pristatydamas savaitę posėdžiavusios komisijos darbo rezultatus, teigė pirmininko pavaduotojas Domas Petrulis.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes kaip valstybė negalime sau leisti paprasčiausiai nuleisti akis ir priversti žmones bankrutuoti, bet ieškoti naujų rinkų. Jeigu Vyriausybėje buvo įkurta ekonominės diplomatijos taryba, kur šešios ministerijos keičiasi ir dalinasi informacija, mes dar papildomai kviečiame tuos pasaulio lietuvius, kad ir jie atsižvelgtų, keistųsi ta gera informacija, nebijotų pasigirti, kad, tarkim, mūsų sūriai tikrai yra ne prastesni už prancūzų. Tie patys sūreliai – manau, kad galime, kuo girtis ir didžiuotis. Keiskimės ta gera mūsų informacija apie verslo plėtrą ir gerą investicinį klimatą“, - kalbėjo D. Petrulis.

Pasaulio lietuvių ir Seimo atstovai komisijoje taip pat diskutavo dvigubos pilietybės, vienmandatės apygardos steigimo užsienyje klausimais, parengė rezoliuciją dėl lietuvių, kaip užsienio kalbos svetur gyvenantiems tautiečiams, statuso.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų