REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Išeivija nori, kad Jungtinių Amerikos Valstijų mokyklose lietuvių būtų pripažįstama kaip užsienio kalba, parengta žinių testavimo tvarka.

REKLAMA
REKLAMA

Šią savaitę Vilniuje posėdžiavusi Seimo ir Pasaulio lietuvių bendruomenės komisija šiuo klausimu priėmė rezoliuciją.

REKLAMA

Ja siūloma sudaryti bendrą Lietuvos ir JAV lietuvių kalbos ekspertų darbo grupę, kuri parengtų valstijoms pritaikytą lietuvių kalbos testų ir egzaminų tvarką.

Darbo grupei baigus darbą siūloma atitinkamoms Lietuvos institucijoms informuoti JAV, kad Lietuva yra nustačiusi JAV ir Europos Sąjungos reikalavimus atitinkančią lietuvių kalbos žinių testavimo tvarką bei aprobavusi lietuvių kaip užsienio kalbos statusą Amerikos Valstijų formaliojo ir neformaliojo švietimo įstaigose.

REKLAMA
REKLAMA

Seime surengtoje spaudos konferencijoje dalyvavę PLB atstovai sakė, jog pripažinus lietuvių kalbai užsienio statusą moksleiviai turės daugiau motyvacijos mokytis lituanistinėse, sekmadieninėse mokyklose ir t.t.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų