REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno apygardos teismas kalta dėl turto pasisavinimo ir dokumentų klastojimo pripažino buvusio Seimo nario Vito Matuzo žmoną Danutę Matuzienę, kurią anksčiau žemesnės instancijos teismas buvo išteisinęs.

REKLAMA
REKLAMA

Teismas penktadienį pranešė, kad jai skirta 13 tūkst. litų bauda, kurią reikės sumokėti per šešis mėnesius. Teismas taip pat nusprendė iš D.Matuzienės išieškoti 4 tūkst. 680 litų už sunaudotą kurą valstybės naudai. Nuosprendis įsiteisėjo nuo jo paskelbimo, tačiau dar gali būti skundžiamas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

REKLAMA

D.Matuzienė buvo kaltinta tuo, kad dirbdama Viešojoje įstaigoje Lietuvos žemės ūkio konsultavimo tarnyba Mokymo skyriaus renginių koordinatore, panaudojo šios tarnybos benziną asmeninėms kelionėms.

Bylos duomenimis, siekdama pateisinti sunaudotus degalus, moteris suklastojo automobilio „Porsche“ 11 kelionės lapų ir pateikė juos tarnybos buhalterijai. Kėdainių rajono apylinkės teismas šiemet balandį D.Matuzienę išteisino, manydamas, kad byloje esantys ir ištirti įrodymai nepakankami, jose yra tam tikrų prieštaravimų, keliančių teismų abejonių, o šių prieštaravimų ir abejonių teismui pašalinti nepavyko.

REKLAMA
REKLAMA

Kauno apygardos teisme buvo nagrinėjamas prokuratūros apeliacinis skundas, kuriame buvo prašoma apylinkės teismo išteisinamąjį nuosprendį panaikinti ir D.Matuzienę pripažinti kalta.

Pasak teismo pranešimo, teisėjų kolegija, išnagrinėjusi byloje esančius įrodymus, apeliacinio skundo motyvus, atlikusi dalinį įrodymų tyrimą ir išklausiusi proceso dalyvius, konstatavo, kad pirmosios instancijos teismas padarė bylos aplinkybių neatitinkančias išvadas dėl D.Matuzienės veiksmuose jai inkriminuotų nusikalstamų veikų požymių nebuvimo, todėl apylinkės teismo nuosprendis turi būti naikinamas kaip neteisėtas ir nepagrįstas, neatitinkantis byloje nustatytų faktinių įrodymų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Eksparlamentaro žmonos bylą tyrė Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Panevėžio valdybos pareigūnai, ikiteisminį tyrimą kontroliavo ir jam vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

D.Matuzienės byla teismui buvo perduota 2013 metais. Ji - dalis bylos, išskirtos iš didelės bylos dėl galbūt neskaidraus biokuro verslo organizavimo.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų