REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Egzotiškasis Marokas sostinėje: pristatyta prabangi Juozo Statkevičiaus kolekcija

Šou nesutrukdė nei krentantys modeliai, nei išsigandęs kupranugaris

Praėjusį sezoną – tolimoji Japonija, šiais metais – spalvingasis Marokas. Naujausios 2015 metų pavasario – vasaros kolekcijos pristatyme garsiausias Lietuvos dizaineris Juozas Statkevičius pastarąją šalį perkėlė po „Siemens“ arenos stogu, į kurią pagerbti dizainerio talento susirinko tūkstančiai draugų bei gerbėjų.

Praėjusį sezoną – tolimoji Japonija, šiais metais – spalvingasis Marokas. Naujausios 2015 metų pavasario – vasaros kolekcijos pristatyme garsiausias Lietuvos dizaineris Juozas Statkevičius pastarąją šalį perkėlė po „Siemens“ arenos stogu, į kurią pagerbti dizainerio talento susirinko tūkstančiai draugų bei gerbėjų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tarp vakaro svečių buvo žinomi visuomenei veidai iš Lietuvos bei užsienio: mados namų „Chanel“ bendrasavininkas Davidas Wertheimeris, Jungtinėse Amerikos Valstijose gyvenantis verslininkas Andy Khawaja, buvęs Latvijos prezidentas Valdis Zatleris su žmona Lilita, Arūnas Sakalauskas, Oksana Pikul-Jasaitienė, Jogaila Morkūnas, Izolda ir Benas Gudeliai, Saulius Urbonavičius-Samas, Vytenis Pauliukaitis, Austėja Jablonskytė, Liepa Rimkevičienė, Alfas Ivanauskas, Laura Imbrasienė, Antanas ir Daina Bosai ir kiti.

REKLAMA

Kol salėje rinkosi svečiai, užkulisiuose buvo prižiūrimi ypatingi pasirodymo dalyviai – kupranugaris ir asilas. Nejuokaujame, kuomet sakome, kad marokietiška dvasia buvo perteikta net ir mažiausiomis smulkmenomis – smilkalais bei egzotiška muzika.

Įspūdingam kolekcijos pristatymui nesutrukdė ir nesklandumai. Vienam iš modelių du kartus pametus batelį, arenoje susirinkę žiūrovai sutrikusią merginą drąsino plojimais. Tokia pati publikos reakcija buvo ir antrąjį kartą, merginai nusiėmus, matyt, nepatogius batelius ir nešantis juos rankose.

REKLAMA
REKLAMA

Spalvų paletė: įvairi, kaip ir pats Marokas, nuo švelnių pastelinių spalvų ir baltos, klasikinės juodos, fuksijų, rausvos, žalios, mėlynos, elektrinės, aukso geltonos.

Raštai: taškeliai, linijos, įvairiaspalvės gėlės.

Formos: nuo laisvų, vėjyje plevenančių iki įliemenuotų, kiek lėliškų apdarų

Ilgis: Juozas Statkevičius pateikė žadą atimančias maksi ilgio interpretacijas. Midi ilgis taip pat nebuvo pamirštas.

Aksesuarai: ekstravagantiški turbanai, skraistės, skrybėlaitės, dekoruotos plunksnomis, plaukų lankeliai, kutais dekoruotos rankinės, kuprinės, paplūdimio krepšiai, masyvūs ir prabangūs papuošalai, rožės (taip, vienas modelis būtent šią gėlę nešėsi įsikandęs dantyse).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šukuosenos: balerinų kuodeliai moterims

„Šiemet ne kartą buvau Maroke, išmaišiau visą šalį, lankiausi ir Marakešo Mažorelio sode. Ten būdamas iškart supratau, kad mano nauja kolekcija bus įkvėpta būtent Maroko, jo spalvingos, turtingos kultūros, kadaise įkvėpusios ir legendinį Yves’ą Saint-Laurent'ą“, – prieš kolekcijos pristatymą sakė Juozas Statkevičius.

Įspūdingoje dizainerio kolekcijoje, kurios pristatymas prasidėjo viena valanda vėliau nei buvo planuota, buvo pademonstruota net 110 drabužių modelių.

Podiumu, kurio centre buvo iš tūkstančio gvazdikų bei žalių augalų sukurtas fontanas, žengė dizainerio bičiuliai ir mados pasaulio profesionalai – Asta Valentaitė, Monika Račiūnaitė, Julija Steponavičiūtė, Eglė Grebliauskaitė-Tursienė, Benjaminas Dukhanas, Karolina Toleikytė, Justinas Jarutis, Simona Burbaitė, Jurgita Butrimė, Jeanas Claude'as Edorhas, Vaidos Grikšaitės-Česnauskienės brolis Vilius Grikšas ir kiti.

REKLAMA

Modeliai pasirodė pasipuošę įspūdingais, prancūzų juvelyro Davido Daimo (dirbusio su Jean-Paul Gauthier, Christian Lacroix, Thierry Mügler ir daugeliu kitų dizainerių) kurtais papuošalais, o kojas puošė batelių karaliaus Manolo Blahniko kūriniai.

Fatališkam makiažui sukurti, išduosime, buvo naudojamas juodas akių pieštukas, užteptas ant modelių lūpų.

Ant podiumo pasirodymo finale atvestas kupranugaris, tiesa, kiek neramiai sureagavo į didžiulį auditorijos dėmesį ir puolė svečių link.

Suskambus paskutiniems muzikos akordams ir dizaineriui žengus nusilenkti audringai plojusiai publikai, iš dangaus pradėjo kristi įvairiaspalviai gvazdikai.

Ar tai buvo metų mados šou, kurį privalėjo išvysti kiekvienas, neabejingas šio lietuvio kūrybai? Neabejotinai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų