REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Premjeras Algirdas Butkevičius kartoja, kad minimali alga (MMA) bus didinama, tik padidinus kultūros darbuotojų atlyginimus.

REKLAMA
REKLAMA

„Siūloma pakelti iki 325 eurų arba tai būtų 1122 litai. Ir tai bus daroma tik nuo ateinančių metų liepos 1 dienos ir su sąlyga, kad bus padidintas darbo užmokestis biudžetiniame sektoriuje dirbantiems darbuotojams“, - ketvirtadienį Žinių radijui sakė A.Butkevičius.

REKLAMA

Anot jo, taip siekiama išvengti situacijos, kai žemos kvalifikacijos darbuotojai gauna tokius pat atlyginimus, kaip ir aukštos kvalifikacijos specialistai.

„Kaip aš kažkada minėjau - dirbantiems kultūros sektoriuje, bibliotekose, mokytojams. Ir tas darbo užmokestis bus didinamas, kad neatsirastų visiška plokštuma, kad žmonės, kurie turi žemą kvalifikaciją, kad jų atlyginimas nesusivienodintų su žmonėmis, kurie yra kompetentingi, turintys aukštą kvalifikaciją, baigę mokslus“, - aiškino premjeras.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų