REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jaunimas – versliausia Lietuvos visuomenės dalis. Bent jau tą rodo apklausų rezultatai. Per artimiausius 24 mėnesius 18-25 m. amžiaus gyventojų grupėje savo verslą ketina kurti 16 proc., o 26-35 m. grupėje – 12 proc. gyventojų. Tokias tendencijas atskleidė Lietuvos centrinės kredito unijos užsakymu bendrovės „Spinter tyrimai" atliktas reprezentatyvus gyventojų nuomonių tyrimas.

REKLAMA
REKLAMA

Iš viso per artimiausius dvejus metus nuosavą verslą sukurti norėtų 10 proc. gyventojų. 83 proc. gyventojų ketinimų kurti nuosavą verslą neturi, o dar 7 proc. respondentų negalėjo tvirtai atsakyti į klausimą apie savarankiškos veiklos planus.

REKLAMA

Lietuvos smulkiojo ir vidutinio verslo tarybos pirmininkės Dalios Matukienės teigimu, jaunimo verslumo padėtis per pastaruosius kelerius metus Lietuvoje smarkiai pagerėjo, o gerėjančią situaciją nulėmė sukurtos palankesnės sąlygos verslo pradžiai. Tai – nemokamos konsultacijos iki įmonės įregistravimo ir visus pirmuosius veiklos metus, taip pat naują savarankiškos veiklos formą įteisinęs Mažųjų bendrijų įstatymas.

Prie verslumo skatinimo prisidėjo ir verslo idėjų finansavimas Verslumo skatinimo fondo (VSF) lėšomis. Kreipęsi į vieną iš 56 visuose Lietuvos regionuose veikiančių kredito unijų, jauni žmonės verslo idėjos įgyvendinimui gali gauti iki 86 tūkst. Lt lengvatinę paskolą iš VSF.

Parengta pagal Invega informaciją.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų