REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Šnipinėjimu Baltarusijai kaltinamo Lietuvos piliečio sūnus Baltarusijos žiniasklaidai teigė, kad jo tėvas aviacijoje dirba visą gyvenimą, bet priėjimo prie slaptų dokumentų neturėjo.

 Šnipinėjimu Baltarusijai kaltinamo Lietuvos piliečio sūnus Baltarusijos žiniasklaidai teigė, kad jo tėvas aviacijoje dirba visą gyvenimą, bet priėjimo prie slaptų dokumentų neturėjo.

REKLAMA

„Tėvas aviacijoje dirba visą gyvenimą - į tą sritį atėjo dar SSRS laikais. Iš pradžių dirbo Vilniaus oro uoste, bet sugriuvus Sovietų sąjungai, oro uostą padalijo, taip jis atsidūrė „Oro navigacijoje“. Šiandien tai vienintelė Lietuvos įmonė, kuri užsiima skrydžių valdymu. Tėvas joje dirbo nuo pat įkūrimo. Jo pareigos - elektromechanikas. Su jokiais slaptais dokumentais jis reikalų neturi ir niekada neturėjo. Aš pats ten dirbau ilgiau nei metus, paskui užsiėmiau verslu“, - interviu Baltarusijos naujienų portalui tut.by sakė kaltinamojo sūnus 26 metų G.L.

Jis tvirtino, kad šeima dar tiksliai nežino, kuo tėvas kaltinamas, tikisi viską paaiškinti teisme.

Komentuodamas Lietuvos pareigūnų pranešimą, kad šnipinėjimu įtariamas Lietuvos pilietis R.L. fotografavo slaptus dokumentus, jo sūnus teigė, kad fotografuoti įvairius gedimus, planus tėvas turėjo dėl savo darbo specifikos. Anot sūnaus, neturėtų stebinti ir dažnos kelionės į Baltarusiją.

REKLAMA
REKLAMA

„Jo šaknys - baltarusiškos, jo motina kilusi iš Baltarusijos. Mano prosenelis turėjo namą Narutyje, jį paveldėjo senelė. Tėvas dėlto ir važiuoja į Baltarusiją - žvejoti su draugais, senelių kapų aplankyti. Ir jo draugai atvažiuoja pas mus. Tėvas mėgo savo darbą, buvo profesinės sąjungos narys, organizuodavo įvairius renginius, susijusius su žvejų klubu. Pati „Oro navigacija“ jį gerai charakterizavo“, - kalbėjo G.L.

REKLAMA

„Jis ne šnipas, jis jau dešimt mėnesių sėdi kalėjime, nors pagal mūsų įstatymus, nepateikus kaltinimų žmogaus laisvė negali būti suvaržyta ilgiau kaip devynis mėnesius“, - tvirtino sūnus.

Generalinė prokuratūra ir Valstybės saugumo departamentas (VSD) pirmadienį pranešė, kad valstybės įmonėje "Oro navigacija" dirbusiam Lietuvos piliečiui pateikti kaltinimai dėl šnipinėjimo Baltarusijos naudai, tyrimas vykdomas ir dar vieno įtariamo šnipo atžvilgiu.

Teismui perduotoje byloje Lietuvos pilietis „yra kaltinamas šnipinėjęs prieš Lietuvos Respubliką vykdydamas Baltarusijos specialiųjų tarnybų užduotis“, žurnalistams sakė generalinio prokuroro pavaduotojas Darius Raulušaitis.

REKLAMA
REKLAMA

Anot Generalinės prokuratūros pranešimo, tuo metu valstybės įmonėje „Oro navigacija“ dirbęs įtariamasis savo kabinete slapta fotografavo ten buvusius dokumentus bei kitus objektus ir juos perdavė Baltarusijos ginkluotųjų pajėgų Generalinio štabo Vyriausiosios žvalgybos valdybai.

Įtariama, kad Baltarusijai rinkta ir perduota informacija apie Lietuvos kariuomenę, jos dalinius, strateginę reikšmę Lietuvos nacionaliniam saugumui turinčias valstybės įmones, jų veiklą, objektus bei įrenginius jose, teigiama pranešime spaudai.

Įtariamasis sulaikytas maždaug prieš metus ir iki šiol yra suimtas. Jam pateikti kaltinimai dėl šnipinėjimo, už tai gresia laisvės atėmimas iki 15 metų.

Apie antrąjį įtariamąjį daugiau informacijos nepateikiama, nes tyrimas jo atžvilgiu nėra baigtas.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų