REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Karo šaukliai: NATO patvirtino Rusijos pajėgų judėjimą Ukrainoje

Kijevas perdislokuoja pajėgas ir ruošiasi naujam puolimui iš rytų (papildyta 15.02)

 

NATO pastarąsias dvi dienas matė, kaip į Rytų Ukrainą važiavo Rusijos karinės įrangos kolonos, įskaitant tankus, artileriją ir kovos veiksmams pasirengusius karius, trečiadienį sakė Aljanso pajėgų Europoje vyriausiasis vadas.

 

„Per pastarąsias dvi dienas matėme tą patį dalyką, apie kurį praneša ESBO (Europos Saugumo ir Bendradarbiavimo Organizacija). Matėme į Ukrainą įvažiuojančias Rusijos karinės technikos kolonas, pirmiausia – rusų tankus, rusų artileriją, rusų priešlėktuvinės gynybos sistemas ir rusų kovines pajėgas“, – Sofijoje sakė JAV generolas Philipas Breedlove'as (Filipas Bridlavas).

„Šiuo metu neturime aiškaus vaizdo dėl to, kiek. Sutariame, kad yra daug kolonų, kurias matėme“, – pridūrė jis.

ESBO stebėtojai antradienį pranešė matę 43 karinių sunkvežimių be skiriamųjų ženklų koloną, važiuojančią į Rytų Ukrainos separatistų bastioną Donecką. Penki sunkvežimiai tempė haubicas, kiti penki – salvinės raketų ugnies sistemas.

REKLAMA
REKLAMA

Pastaruoju metu sunkvežimiai be skiriamųjų ženklų ir sunkioji ginkluotė, keliaujantys fronto linijos link, separatistų kontroliuojamuose rajonuose buvo pastebėti ne kartą.

REKLAMA

Trečiadienį Doneckas buvo intensyviai apšaudomas iš artilerijos pabūklų. Ukrainos kariškiai sakė, kad visame regione apšaudant jų pozicijas, vienas karys žuvo, o dar du buvo sužeisti, vienas iš jų – oro uoste.

„Didžiausią nerimą man kelia tai, jog dabar turime situaciją, kai buvusi tarptautinė siena tarp Ukrainos ir Rusijos yra visiškai akyta, ji visiškai atvira“, – sakė Ph.Breedlove'as.

„Pajėgos, pinigai, parama, tiekimas, ginklai plūsta per šią sieną pirmyn ir atgal visiškai kaip panorėjus ir tai nėra gera situacija, – sakė jis. – Mums reikia grįžti prie situacijos, kai ši tarptautinė siena buvo gerbiama, ir tai padės mums suvaldyti kartotinio tiekimo į Rytų Ukrainą problemą“.

REKLAMA
REKLAMA

 

Ukrainos pajėgos rengiasi atremti galimą separatistų puolimą

Ukrainos vyriausybinės pajėgos perdislokuojamos, ruošiantis atremti tikėtiną naują prorusiškų separatistų puolimą šalies rytuose, trečiadienį pranešė gynybos ministras Stepanas Poltorakas.

„Perdislokuojame savo ginkluotąsias pajėgas, reaguodami į (separatistų) kovotojų veiksmus“, – sakė S.Poltorakas vyriausybės posėdyje, pridūręs, kad separatistai sulaukė pastiprinimų.

„Savo pagrindiniu uždaviniu laikau pasiruošimą kariniams veiksmams“, – pabrėžė ministras.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų