REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bilietą į Sočio žiemos olimpines žaidynes pasaulio smuiko žvaigždė Vanessa Mae iškovojo neteisėtais būdais. Tai antradienį patvirtino Tarptautinė slidinėjimo federacija FIS ir skyrė bausmę 36 metų tailandietei – ketverių metų diskvalifikaciją.

REKLAMA
REKLAMA

V. Mae sausį Slovėnijoje vykusiose slidinėjimo varžybose įvykdė olimpinę kvalifikaciją, leidusią jai dalyvauti Sočio žiemos olimpiadoje, tačiau vėliau paaiškėjo, kad rezultatai suklastoti.

REKLAMA

Vanessa Vanakorn (nuotr. SCANPIX)

„Sausio 18–19 dienomis ketverių slalomo milžino varžybų Krvavece rezultatais buvo manipuliuojama. Dėl to atsirado klaidų skaičiuojant FIS taškus. Šie neatitiko atletų galimybių, o ypač Vanessos Vanakorn“, – teigiama FIS tyrime.

V. Mae Sočyje startavo savo tėvo (Vanakorn) pavarde ir tapo pirmąja tailandiete, startavusia žiemos olimpinėse žaidynėse. Slalomo milžino rungtyje ji užėmė 67-ą, paskutinę, vietą. FIS skirtą bausmę V. Mae per 21 dieną gali apskųsti Sporto arbitražo teismui, esančiam Lozanoje.

REKLAMA
REKLAMA

Vanessa Vanakorn (nuotr. SCANPIX)

Dar liepos mėnesį slovėnų slidinėjimo federacija metė įtarimą, kad V. Mae rezultatai gali būti suklastoti. Manipuliacija taip pat pasinaudojo Federica Selva iš San Marino, taip iškovojusi bilietą į žiemos olimpines žaidynes.

Vanessa Vanakorn (nuotr. SCANPIX)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų