REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Opozicinė Liberalų sąjūdžio frakcija siūlo nuo kitų mokslo metų kiekvienam moksleiviui per mėnesį 15 eurų (apie 50 litų) skirti popamokinei veiklai.

 Opozicinė Liberalų sąjūdžio frakcija siūlo nuo kitų mokslo metų kiekvienam moksleiviui per mėnesį 15 eurų (apie 50 litų) skirti popamokinei veiklai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mūsų siūlymas - kitais metais įvedus neformalaus ugdymo krepšelį, numatyti 15 eurų sumą vienam mokiniui per mėnesį, kurią jis galėtų nusinešti į bet kurią jo norimą užklasinę popamokinę veiklą“, - per spaudos konferenciją Seime sakė idėjos iniciatorius, buvęs švietimo ministras Gintaras Steponavičius.

REKLAMA

„Tai reikštų, kad šalia 29 proc. moksleiviško amžiaus vaikų, kurie lanko būrelius už mokyklos ribų, mes norėtume su šiuo siūlymu pasiekti, kad bent 50 proc. vaikų eitų į būrelius, arba, kitaip tariant, kad kitais mokslo metais būrelius lankytų 72 tūkst. vaikų, kurie arba nelankė tokių veiklų, arba tėvai turėjo pakankamai didelę finansinę naštą, kad galėtų mokėti už būrelius iš savo kišenės“, - pažymėjo G.Steponavičius.

REKLAMA
REKLAMA

Liberalų siūlymą dėl neformalaus ugdymo krepšelio įvedimą nuo kitų mokslo metų pasirašė apie 150 įvairių organizacijų - ugdymo įstaigų, visuomenininkų ir t.t.

Spaudos konferencijoje dalyvavęs Sostinės krepšinio mokyklos direktorius Andrius Čerškus sakė, jog neformalaus ugdymo krepšelis leistų būrelius lankyti finansiškai sunkiau gyvenančių šeimų vaikams.

„Galiu pasakyti iš savo skaudžios patirties - kiekvieną rugsėjo mėnesį aš su treneriais einu per mokyklas, kviečiu vaikus ateiti į būrelį, ir skauda širdį, kai užėjus į klasę mokytojas sako, to ir to vaiko nekvieskit, nes tėvai neturi pinigų net sąsiuviniams, todėl sporto būrelio nelankys. Manau, 15 eurų dydžio krepšelis galėtų išspręsti problemą ir įtraukti vaikus, kurie neturi finansinių galimybių, o vaikams, kurie jau lanko būrelius, galėtų pamažinti finansinę naštą ir galbūt tėvai galėtų skirti tuos pinigus dar vienam būreliui. Kuo labiau vaikas užimtas, tuo mažiau jam lieka laiko daryti blogiems dalyka“, - kalbėjo A.Čerškus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Robotikos akademijos vadovas Saulius Vasiliauskas, į spaudos konferenciją atvežęs humanoidinį robotą, sakė turintis svajonę, kad Lietuva garsėtų ne vien sportininkais, bet ir išradėjais. „Paprastas neformalaus ugdymo krepšelis gai mus labai priartinti prie tos vizijos siekimo“, - sakė Robotikos akademijos vadovas.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų