REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Naujasis vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis darbą žada pradėti nuo strateginių tikslų kėlimo visose ministerijos veiklos srityse.

 Naujasis vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis darbą žada pradėti nuo strateginių tikslų kėlimo visose ministerijos veiklos srityse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Antradienį Seime prisiekęs ministras, kurį į pareigas delegavo „Tvarkos ir teisingumo“ partija, kol kas sako negalintis spręsti, ar keisis jo pirmtako vadovaujamoje ministerijoje dirbę viceministrai.

REKLAMA

„Kol kas tikrai anksti atsakyti, aš tik minutė kaip ministras. Kalbėsiu su žmonėmis, tikiuosi turti asmeninio pasitikėjimo viceministrus ir tada paskelbsime strateginius tikslus“, - klausiamas, ar ministerijoje keisis viceministrai, sakė S.Skvernelis.

„Noriu nustatyti kiekvienos ministerijos veiklos srityje dvi-tris sritis, į kurias turim susikoncentruoti dvejiems metams iki rinkimų, o rutininius darbus irgi bandysime pakelti į kitą kokybę. Kiekvienoje kryptyje bus keliami strateginiai tikslai, tiek viešojo saugumo, tiek viešojo administravimo, savivaldos, regionų plėtros“, - apie būsimus darbus kalbėjo pareigas eiti pradėjęs S.Skvernelis.

REKLAMA
REKLAMA

Klausiamas, ar netrukdys patirties politikoje stoka, S.Skvernelis sakė ir būdamas statutiniu pareigūnu turėjęs bendrauti su politikais, derinti su institucijomis sprendimus. Jis taip pat sakė kol kas neplanuojantis stoti į jokią partiją.

Premjeras Algirdas Butkevičius ir naujojo ministro sakė laukiantis policijos sistemoje pradėtų reformų tąsos. „Vidaus reikalų ministras ir toliau tęs vidaus reikalų sistemoje reformą, kurią jis yra pradėjęs Policijos departamente. Kaip žinote, sėkmingai yra prasidėjusi rotacija, taip pat jie yra sukūrę naują darbo apmokėjimo sistemą, viduje, leidžiant jiems patiems šiek tiek skirstyti užmokestį pagal užimamas policijos darbuotojų tam tikras pareigas, gali darbuotojams, kurie kompetetingi, atlieka labai svarbias užduotis, atlyginimus nustatyti didesnius“, - Seime žurnalistams sakė A.Butkevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

S.Skvernelis, iki šiol dirbęs policijos generaliniu komisaru, antradienį po priesaikos Seime pradėjo eiti pareigas. 44-erių S.Skvernelį vidaus reikalų ministru prezidentė Dalia Grybauskaitė paskyrė praėjusią savaitę.

Jo kandidatūrą į ministro postą pateikė premjeras Algirdas Butkevičius, o šiam kandidatą pasiūlė partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininkas Rolandas Paksas.

S.Skvernelis ministru paskirtas vietoje atsistatydinusio „tvarkiečio“ Dailio Alfonso Barakausko. Jis prieš porą savaičių paliko vidaus reikalų ministro pareigas motyvuodamas pablogėjusia sveikata. Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) vykdomame ikiteisminiame tyrime dėl galbūt neskaidrių ministerijos viešųjų pirkimų buvęs ministras vėliau buvo apklaustas kaip specialusis liudytojas - tai reiškia, kad teisėsauga turi duomenų apie jo galimus nusikaltimus, bet jų trūksta įtarimams pareikšti.

REKLAMA

Naujasis ministras S.Skvernelis 1994 metais yra baigęs Vilniaus technikos universitetą. Karjerą vidaus reikalų sistemoje jis pradėjo 1998 metais, buvo paskirtas Trakų rajono policijos komisariato kelių policijos komisaru inspektoriumi, vėliau dirbo Policijos departamento Viešosios policijos Kelių policijos tarnybos Organizacinio skyriaus komisaru inspektoriumi.

Nuo 2001 metų spalio S.Skvernelis vadovavo Lietuvos viešosios policijos biuro Eismo priežiūros tarnybos Kelių patrulių rinktinei, nuo 2003 metų gegužės – Lietuvos policijos eskortavimo rinktinei. 2005 metais S.Skvernelis paskirtas Lietuvos policijos eismo priežiūros tarnybos viršininku, 2008 metais – policijos generalinio komisaro pavaduotoju, o nuo 2011 metų kovo 7 dienos – policijos generaliniu komisaru.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų