REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vienas prasmingiausių ir gražiausių šio rudens koncertų – jau šią savaitę! Vilniaus arkivyskupijos „Caritas“ visus norinčius daryti gera ir pasiklausyti įspūdingo klasikinės muzikos koncerto lapkričio 13 dieną 19 valandą kviečia į Šv. Kotrynos bažnyčią, kur vyks paramos koncertas „Degu kaip žvakė“.

Vienas prasmingiausių ir gražiausių šio rudens koncertų – jau šią savaitę! Vilniaus arkivyskupijos „Caritas“ visus norinčius daryti gera ir pasiklausyti įspūdingo klasikinės muzikos koncerto lapkričio 13 dieną 19 valandą kviečia į Šv. Kotrynos bažnyčią, kur vyks paramos koncertas „Degu kaip žvakė“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Natūralu, kad vėstant orams labai norisi namų jaukumo ir ramybės, po darbų grįžti pas laukiančius ir mylinčius“, – sakė Vilniaus arkivyskupijos „Carito“ paramos ir komunikacijos skyriaus vadovas Tomas Maknickas. „Deja, yra daugybė žmonių, kurie neturi nei namų, nei darbo, nei artimųjų. Dėl sudėtingų situacijų, klaidų ar ligų šiuo metu jie atsidūrę visuomenės paribiuose ir labai laukia pagalbos. Labai prašome žmones nelikti abejingus šiam kvietimui, atsiliepti, tapti vilties ugnele visiems tiems žmonėms, kurių kasdienybė yra tamsi ir skausminga. Džiaugiamės, kad į kvietimą jau atsiliepė žymūs Lietuvos klasikinės muzikos atlikėjai, ir tik jų dėka galime pažadėti nuostabų koncertą, kurio metu surinktos lėšos pasieks labiausiai pagalbos reikalingus žmones“, – kalbėjo pašnekovas.

REKLAMA

Asta Krikščiūnaitė (nuotr. organizatorių)

Koncerto žiūrovai turės progą išgirsti visą pulką klasikinės muzikos šviesulių, tarp kurių – akordeonistas Martynas Levickis, pianistas Petras Geniušas, pūtikai Petras ir Dominykas Vyšniauskai, Robertas Beinaris, sopranai Asta Krikščiūnaitė, Ona Kolobovaitė, Lilija Gubaidulina, stygininkai Rasa Vosyliūtė, Mindaugas Bačkus, jaunieji pianistai Ignas ir Justas Maknickai, kamerinis choras „Aidija“ (meno vadovas ir dirigentas Romualdas Gražinis), Šv. Kristoforo kamerinis orkestras (meno vadovas ir dirigentas Donatas Katkus).

REKLAMA
REKLAMA

Petras Geniušas (nuotr. organizatorių)

„Už parduotus bilietus gautas lėšas, taip pat pinigus, kuriuos tiesioginės transliacijos metu paaukos LRT televizijos žiūrovai, panaudosime įdarbinimo iniciatyvoms „Carite“ išlaikyti ir plėsti, kad galėtume žmonėms suteikti galimybę pakeisti savo gyvenimą iš esmės – dirbti ir užsidirbti savarankiškai“, – teigė T. Maknickas. Jo teigimu, darbas ir galimybė gauti pajamas ne iš pašalpų žmogaus gyvenime pakeičia labai daug: grąžina savigarbą, pasitikėjimą savimi, pakeičia aplinkinių požiūrį į žmogų ir, žinoma, palengvina valstybės bei visuomenės naštą, nes šiam žmogui nebereikia pašalpų ar lengvatų. „Mes prašome dovanoti šiek tiek savo laiko ir pinigų bilietui įsigyti, o jums dovanojame nuostabų vakarą, nepamirštamą muziką ir žinojimą, kad jūsų gerumas pakeis kito žmogaus gyvenimą“, – kviesdamas dalyvauti koncerte sakė T. Maknickas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ona Kolobovaitė (nuotr. organizatorių)

Bilietus į paramos koncertą „Degu kaip žvakė“ galima įsigyti „Bilietai.lt“ interneto svetainėje ir visose „Bilietai.lt“ prekybos vietose. LRT televizijos tiesioginės transliacijos metu žiūrovai taip pat turės galimybę aukoti trumposiomis SMS žinutėmis arba skambindami telefonu 1490. Auka – 5 litai.

Vilniaus arkivyskupijos „Caritas“ – viena didžiausių paramos organizacijų Lietuvoje. Per metus prašydami įvairios pagalbos organizacijos centruose apsilanko daugiau kaip 67 tūkstančiai žmonių. Vilniaus arkivyskupijoje pagalba teikiama vaikams, šeimoms, seneliams, benamiams, kaliniams, priklausomiems asmenims, gatvės jaunimui, vienišoms mamoms, ilgalaikiams bedarbiams, pabėgėliams ir visiems, išgyvenantiems dvasinį ar materialinį skurdą bei atskirtį. Daugiau apie „Carito“ veiklą ir laukiantį koncertą galite sužinoti www.vilnius.caritas.lt.  

Degu kaip žvakė (nuotr. organizatorių)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų