REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Arnas Mazėtis, LRT televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt

Pirmadienį turėtų paaiškėti naujas policijos generalinis komisaras. Vyriausybė prezidentei turėtų pateikti šiuo metu komisaro pavaduotojo pareigas einančio Renato Požėlos kandidatūrą.

REKLAMA
REKLAMA

R. Požėla į generalinio policijos komisaro pareigas siūlomas vietoje vidaus reikalų ministru paskirto Sauliaus Skvernelio.

REKLAMA

Vidaus reikalų ministerijos ir policijos vadovai keičiasi, nes iš posto pasitraukė ministras Dailis Barakauskas. Taip jis esą padarė pablogėjus sveikatai, praėjus kelioms dienoms po Specialiųjų tyrimų tarnybos pradėto tyrimo dėl galbūt neskaidrių pirkimų jo vadovaujamoje ministerijoje.

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ pasiūlytą policijos generalinio komisaro S. Skvernelio kandidatūrą į vidaus reikalų ministrus ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius pateikė prezidentei, kuri iškart pasirašė dekretą dėl naujo ministro.

REKLAMA
REKLAMA

Teigiama, kad S. Skvernelis vertinamas kaip pareigūnas, sukaupęs didelę patirtį ir pelnęs žmonių pasitikėjimą, tačiau politologai statutinio pareigūno skyrimą ministru pavadino neįprastu sprendimu, nes demokratinėse šalyse vadinamosioms „jėgos ministerijoms“ dažniausiai vadovauja politikai.

Į laisvą policijos generalinio komisaro vietą siūlomas S. Skvernelio pavaduotojas R. Požėla. Jo kandidatūrą premjeras pirmadienį turėtų pateikti šalies vadovei.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų