REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sekmadienį visuomenei buvo pristatyta tarptautinėse pratybose „Geležinis kardas 2014“ dalyvaujančių devynių NATO šalių karinė technika ir ginkluotė.

Sekmadienį visuomenei buvo pristatyta tarptautinėse pratybose „Geležinis kardas 2014“ dalyvaujančių devynių NATO šalių karinė technika ir ginkluotė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pabradėje vykusiame renginyje Jungtinių Amerikos Valstijų kariai demonstravo vikšrinę pėstininkų kovos mašiną „Bradley“, ratinį šarvuotą transporterį „Stryker“, Vokietijos kariai pristatė šarvuotą transporterį „Fuchs“ ir lengvai šarvuotą visureigį „Fennek“, praneša Krašto apsaugos ministerija.

REKLAMA

Vengrijos ekspozicijoje buvo galima išvysti ratinį šarvuotą transporterį BTR-80M, karinį visureigį MB Wolf. Čekijos ir Liuksemburgo kariai pristatė lengvai šarvuotus transporterius „Dingo“, Lietuvos kariai demonstravo vikšrinį šarvuotą transporterį M113, karinį visureigį HMMWV ir daugiafunkcinį sunkvežimį SISU. Jungtinės Karalystės ekspozicijoje svečiai išvydo karių atsigabentus visureigius ir sunkvežimius, Kanados ir Estijos kariai, kaip ir kiti dalyviai, demonstravo turimą ginkluotę ir ekipuotę.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak pranešimo, renginys susilaukė didelio visuomenė susidomėjimo. „Labai džiugu, kad galėjome pamatyti karinę techniką ir pačius karius. Apžiūrėti technikos labai norėjo sūnus, todėl ir nusprendėme važiuoti tokį kelią“, – pranešime cituojama į renginį iš Alytaus atvykusi Agnė.

Panašiai kalbėjo ir iš Vilniaus su šeima atvažiavęs Karolis. „Norėjome vaikams parodyti karinę techniką, leisti susipažinti ir pabendrauti su kariais. Norėjome, kad jie pamatytų, jog kariai yra tokie pat žmonės, tokie pat paprasti, tik ginantys mus. Galbūt ir mano vaikai kada nors stos į kariuomenę“, – pasakojo vilnietis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip pažymi KAM pranešime, į renginį Pabradėje susirinko tiek žmonių, kad prie šarvuotos technikos susidarydavo eilės. Dėmesio taip pat susilaukė ir sąjungininkų ir Lietuvos karių demonstruojama ginkluotė. Dauguma renginio dalyvių, net ir patys mažiausieji, siekė bent pačiupinėti sustatytus ginklus. „Dar nesu matęs, kad vaikus taip domintų karinė technika ir ginkluotė. Tai tikrai neįprasta, bet kartu ir džiugu, kad Lietuvoje žmonės domisi, kas pas juos dedasi ir kokia technika naudojasi į jų šalį atvykę kariai“, – pasakojo vienas parodoje dalyvavusių JAV karių.

REKLAMA

Taip pat sekmadienį atliekant pratybų dalyvių perdislokavimą iš Gaižiūnų į Generolo Silvestro Žukausko poligoną Pabradėje, dalis karinės kolonos sustojo Molėtuose. Miesto gyventojai ir svečiai galėjo apžiūrėti JAV, Jungtinės Karalystės, Vengrijos, Liuksemburgo ir Lietuvos atstovų karinę techniką ir ginkluotę.

Lapkričio 2‒14 dienomis Lietuvoje vykstančiose tarptautinėse pratybose „Geležinis kardas 2014“ iš viso dalyvauja apie 2,5 tūkst. karių iš devynių NATO šalių. Per šias pratybas yra naudojama virš 300 įvairios karinės paskirties transporto priemonių. Pratybos skirtos treniruoti NATO jungtinių karinių vienetų sąveiką, veiksmų suderinamumą bei pasirengimą vykdyti gynybines ir puolamąsias operacijas. Planuojama, kad kasmet pratybos augs ir apjungs vis daugiau NATO ir partnerių šalių karių.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų