REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

. Valdančiosios Darbo partijos garbės pirmininkas europarlamentaras Viktoras Uspaskichas šeštadienį partijos suvažiavime Vilniuje į savivaldos rinkimus besiruošiantiems „darbiečiams“ dalijo patarimus, vienas jų - sugebėti būti patraukliems.

REKLAMA
REKLAMA

„Kalbant apie rinkimus - reikia realiai pasverti kiekvieno norinčio dalyvauti galimybes. Reikia ruoštis ne tik techniškai, struktūriškai, fiziškai, bet reikia sugebėti būti patraukliu, profesionaliai atrodančiu, ir viską daryti nuoširdžiai“, - kalbėjo partijos įkūrėjas.

REKLAMA

Taip pat buvęs partijos vadovas sakė, jog svarbu kiekvienam kandidatui atsakyti - su kokiu tikslu jis eina į rinkimus, priešingu atveju nėra prasmės. „Į rinkimus reikia eiti su žinia, profesionaliai, toks pasaulis, nieko nebus, ir rinkėjų dabar neapgausi“, - sakė V.Uspaskichas.

Taip pat jis tvirtino, jog vien pastangų ir daug darbo - nepakanka, svarbūs yra pasiekimai. „Arklys patranką tempia dvidešimt metų, bet šaudyti taip ir neišmoko“, - situaciją pavyzdžiu iliustravo V.Uspaskichas.

REKLAMA
REKLAMA

Savo įkurtą partiją jis kritikavo pristigus idėjų. „Partija tapo beveidė, mes neturime idėjų. Ar yra bent viena idėja, pagal kurią šiandien galima identifikuoti partiją?“ - klausė V.Uspaskichas. Salėje pasigirdo atsakymai, jog „darbiečiai“ identifikuojami su didėjančia minimalia alga.

Tuomet V.Uspaskichas atsakė, jog partijos rinkiminis pažadas dėl 1,5 tūkst. litų minimalios algos taip ir liko nepasiektas. „Mes neapgynėme nei vienos savo politinės idėjos“, - sakė V.Uspaskichas ir taip pat tvirtino ir pats dėl to prisiimantis kaltę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Darbo partijos pirmininkė, parlamento vadovė Loreta Graužinienė savo kalboje suvažiavime tarp „darbiečių“ pasiekimų vardijo minimalios mėnesinės algos (MMA) didinimą, taip pat žadėjo, jog minimumas dar didės ir nuo kitų metų liepos.

„Lietuvos žmonių gerovė ir socialinės atskirties mažinimas yra mūsų prioritetas. Pradėtas minimalaus mėnesinio atlyginimo didinimo procesas, šis tikslas ir toliau išlieka mūsų prioritetu. Sieksime minimumą didinti ir nuo kitų metų liepos“, - sakė „darbiečių“ vadovė.

Ji taip pat tvirtino, jog valdančiųjų koalicijos partneriai jau beveik susitarė dėl mažiausias algas gaunančių biudžetinių įstaigų darbuotojų atlygio didinimo. „Bus padidintas mažiausius atlyginimus gaunančių biudžetinių darbuotojų darbo užmokestis, tai palies kultūros, meno, sveikatos priežiūros srities darbuotojus“, - kalbėjo L.Graužinienė.

REKLAMA

Tarp „darbiečių“ pasiekimų įvardintas ir tiesioginių merų rinkimų įteisinimas. „Mūsų atstovui vadovaujant Valstybės valdymo ir savivaldybių komitetui pagaliau susitarti ir Seimas priėmė daug metų žmonių lauktą tiesioginių merų rinkių įstatymą, ir kitąmet merus Lietuvoje rinksime tiesiogiai“, - sakė L.Graužinienė.

Partijos suvažiavimą sveikino koalicijos partnerių vadovai - premjeras socialdemokratas Algirdas Butkevičius, partijos „Tvarka ir teisingumas“ lyderis europarlamentaras Rolandas Paksas, šios partijos atstovas Europos Parlamente Valentinas Mazuronis, taip pat Žaliųjų partijos pirmininkas parlamentaras Linas Balsys, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovas Zbignevas Jedinskis, profesinių sąjungų atstovai.

REKLAMA

Premjeras A.Butkevičius sako kalboje „darbiečius“ ragino nepasiduodi spaudimui, kurį dabatinei valdančiajai koalicijai ir Vyriausybei vadino beprecedentiniu, taip pat tvirtino, jog nepagrįsti svarstymai, esą ministrai teikiami nepasitarus su koalicijos partneriais. Jis tvirtino, jog nei vienas ministras nebuvo teikiamas nesuderinus su Darbo partijos bei „tvarkiečių“ vadovybe.

„Nepasiduokime įvairiausiems spaudimams, kurie kai kada peržengia visas padorumo ir kultūros ribas“, - sakė premjeras.

Darbo partijos suvažiavime planuojama pristatyti partijos kandidatus į merus bei rinkimų programą. Savivaldybių tarybų rinkimai vyks kovo 1 dieną. Pirmą kartą juose merai bus renkami tiesiogiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Darbo partija Vilniuje kelia šiuo metu vicemero pareigas einančio Jono Pinskaus kandidatūrą, į Kauno merus kandidatuos Seimo vicepirmininkas Vydas Gedvilas, Panevėžio mieste - parlamentaras Petras Narkevičius, Vilniaus rajone - parlamentarė Vilija Filipovičienė.

Po daugiau kaip dešimt metų trukusių diskusijų Seimas birželio mėnesį priėmė įstatymus, kuriais įteisino tiesioginius merų rinkimus. Už socialdemokratų inicijuotus projektus balsavo valdantieji, taip pat ir dalis opozicijos.

Paskutinės visuomenės nuomonės apklausos rodo, kad balsuoti už „darbiečius“ šiuo metų ketintų apie 8 proc. gyventojų.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų