REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos Sąjungos naujoji užsienio reikalų vadovė Federica Mogherini (Federika Mogerini) šeštadienį ragino kurti Palestinos valstybę, pažymėdama, kad pasaulis „negali leisti“ kilti dar vienam karui Gazoje.

REKLAMA
REKLAMA

„Mums reikia Palestinos valstybės – toks yra galutinis visos Europos Sąjungos tikslas ir pozicija“, – sakė F.Mogherini, lankydamasi Gazoje, nuniokotoje trečiojo per šešerius metus konflikto.

REKLAMA

„Hamas“ ir Izraelis liepą ir rugpjūtį kariavo 50 dienų karą, kuris nusinešė 2140 palestiniečių ir daugiau kaip 70 izraeliečių gyvybių.

F.Mogherini vizitas vyksta tokiu metu, kai sustiprėjo įtampa aneksuotoje rytų Jeruzalėje, kur beveik kasdien kyla susirėmimų neramiuosiuose miesto rajonuose.

Buvusi Italijos užsienio reikalų ministrė F.Mogherini, pakeitusi Catherine Ashton (Ketrin Ašton) ES vyriausiojo diplomato poste, išreiškė viltį, kad Gazoje bus išvengta dar vieno didelio konflikto.

REKLAMA
REKLAMA

„Ne tik Gazos žmonės negali leisti kilti ketvirtam karui, to negali leisti ir visas pasaulis, – sakė ji. – Mes negalime tik sėdėti ir laukti. Jei sėdėsime ir lauksime, taip liks dar 40 metų. Turime veikti dabar“.

Palestiniečiai siekia savo valstybingumo Gazos Ruože ir Vakarų Krante su savo sostine rytų Jeruzalėje.

Praėjusį mėnesį Švedija, pirmoji Europos Sąjungoje ir vakarų Europoje, oficialiai pripažino Palestiną valstybe.

Paklausta ar ir ES turėtų padaryti tą patį, F.Mogherini atsakė, kad šis reikalas „nepriklauso ES kompetencijai“.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų