REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pakartotinai nustačius, kad duoną, pyragus ir kitus konditerijos kepinius kepančioje įmonėje grubiai pažeidinėjami higienos ir sanitarijos reikalavimai, laikinai sustabdyta Šiaulių konditerijos įmonės AB ,,Kavos suktė“ (Tilžės g. 225, Šiauliai, viename prekybos centre) veikla, kurią atnaujinti ji galės tik visiškai pašalinusi nustatytus trūkumus.

REKLAMA
REKLAMA

Šiaulių valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai patikrinimo metu nustatė daugybę higienos pažeidimų: gamybinės patalpos ir inventorius buvo nešvarūs, netvarkingi, iškepti gaminiai vėsinami užklojus juos jau ne vieną kartą naudotais polietileniniais maišeliais, dalis gaminių laikoma naudotose, riebaluotose kartoninėse dėžėse.

REKLAMA

Nevedama brokuotų ir nekokybiškų gaminių apskaita. Darbuotojų rankoms plauti naudotas neaiškios paskirties skystis, trūko rankų sausinimo priemonių. Šaldytuvai netvarkingi, kai kurios žaliavos buvo laikomos greta neplautų kiaušinių, taip sudarant galimybę kryžminei taršai. Įmonėje netinkamai tvarkomi šalutiniai gyvūniniai produktai. Viena darbuotoja dirbo nepasitikrinusi sveikatos.

,,Grubūs sanitarijos ir higienos pažeidimai šioje įmonėje nustatomi pakartotinai, dėl to AB ,,Kavos suktė“ jau buvo priskirta padidintos rizikos įmonių grupei ir kontroliuojama dažniau. Už nenorą tvarkytis įmonės direktorei 2013 -2014 m. du kartus buvo skirtos baudos, tačiau reikiamų išvadų nebuvo padaryta. Po šio patikrinimo priimtas griežtas sprendimas – laikinai stabdyti įmonės veiklą“, – komentavo Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto skyriaus vyriausioji specialistė Vida Jarošienė.

Šiaulių valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos sprendimu, AB ,,Kavos suktė“ veikla laikinai sustabdyta, įmonei nurodyta išvalyti ir sutvarkyti patalpas, pašalinti kitus patikrinimo metu nustatytus trūkumus.

VMVT.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų