REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos žaidimai: separatistų jie nepripažįsta, tačiau „gerbia“ balsavimą

Ukraina: Į šalį įvažiavo 32 tankai iš Rusijos

Karinės technikos kolona, kurioje yra 32 tankai ir kitokia sunkioji ginkluotė, įvažiavo į Ukrainą iš Rusijos teritorijos, penktadienį pranešė ukrainiečių kariškiai.

Karinės technikos kolona, kurioje yra 32 tankai ir kitokia sunkioji ginkluotė, įvažiavo į Ukrainą iš Rusijos teritorijos, penktadienį pranešė ukrainiečių kariškiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kariuomenės atstovas Andrijus Lysenka nurodė, kad kolona, sudaryta iš 32 tankų, 16 haubicų ir 30 sunkvežimių, vežančių karius ir įrangą, ketvirtadienį per sieną įvažiavo į sukilėlių kontroliuojamą teritoriją Luhansko srityje.

REKLAMA

Kita kolona, sudaryta iš sunkvežimių ir trijų mobiliųjų radiolokacijos stočių, kirto sieną kitoje vietoje tame pačiame regione, pridūrė A.Lysenka.

Anksčiau dieną buvo informuota, kad per naujausias kautynes penki kariai žuvo, o dar mažiausiai 31 buvo sužeistas.

Ukrainos rytuose per kautynes žuvo penki kariai

Penki Ukrainos vyriausybės pajėgų kariai žuvo per pastarąją parą vykstant kautynėms su prorusiškais separatistais, penktadienį kariškių atstovas pranešė apie naujus susirėmimus, kurie vis labiau grasina visiškai sužlugdyti neveiksmingas paliaubas.

REKLAMA
REKLAMA

„Per pastarąją parą netekome penkių Ukrainos karių, o dar 16 buvo sužeisti“, – sakė atstovas Andrijus Lysenka.

Ukrainoje per bombardavimą sužeisti 22 žmonės

Mažiausiai 22 civiliai ir kariai buvo sužeisti per naujausius prorusiškų separatistų ir Kijevo vyriausybės pajėgų bombardavimus pietryčių Ukrainoje, penktadienį pranešė pareigūnai.

Donecko, kuris yra didžiausias sukilėlių kontroliuojamas miestas, merija nurodė, kad raketos arba artilerijos sviediniai krito daugiausiai naktį dviejuose rajonuose, esančiuose netoli griuvėsiais virtusio tarptautinio oro uosto, kuriame yra įsitvirtinę vyriausybės kariai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Per kautynes ... 15 žmonių patyrė įvairaus sunkumo skeveldrinių sužalojimų“, – sakoma miesto merijos spaudos biuro pranešime. Kol kas neaišku, ar tarp sužeistųjų yra tik civiliai, ar taip pat separatistų dalinių nariai, kurie paprastai neatskleidžia savo nuostolių.

Tuo tarpu vienas Ukrainos kariuomenės atstovas nurodė, kad sukilėliai naktį atakavo pozicijas tame regione aplink Luhansko miestą, dukart panaudoję salvinės raketų ugnies sistemas „Grad“ ir „ne kartą apšaudę iš minosvaidžių“.

Septyni oro desantininkai buvo sužeisti detonavus savadarbiam sprogstamajam užtaisui per patruliavimą netoli Sokolnykų kaimo Luhansko srityje.

REKLAMA

„Padėtis aplink Donecko oro uostą išlieka įtempta. Ši strategiškai svarbi vieta tebėra mūsų kontroliuojama“, – nurodė kariuomenės spaudos tarnyba.

Rusija palaiko Ukrainos ugnies nutraukimo susitarimą, „gerbia“ separatistų balsavimą

Rusija yra įsipareigojusi dėl prieš du mėnesius sudaryto susitarimo nutraukti ugnį Rytų Ukrainoje ir nori naujų derybų, kuriose būtų pasinaudota žengtais taikos žingsniais ir kuriose dalyvautų vyriausybinės pajėgos bei separatistai, penktadienį sakė Kremliaus patarėjas užsienio politikos klausimais Jurijus Ušakovas.

REKLAMA

Jis taip pat sakė, kad Rusija gerbia rinkėjų valią po separatistų vadovybės rinkimų Rytų Ukrainoje, kuriuos Vakarai laiko neteisėtais.

„Mes remiame Minsko proceso tęstinumą ir pasisakome už dar vieną Kontaktinės grupės susitikimą“, – J.Ušakovas sakė žurnalistams, kalbėdamas apie paliaubų susitarimą, kuris buvo pasiektas rugsėjo 5 dieną Baltarusijos sostinėje Minske.

„Bet ne viskas nuo mūsų priklauso. Yra daugybė veiksnių“, – pridūrė jis.

Šitaip J.Ušakovas kalbėjo po Kijevo pranešimo, kad Ukrainos sieną iš Rusijos ketvirtadienį kirto šarvuočių kolona, kurioje yra 32 tankai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po Vakarų kritikos dėl Maskvos pozicijos sekmadienio rinkimų klausimu, jis sakė sąmoningai pasirinkęs žodį „gerbia“, o ne žodį „pripažįsta“.

„Tai skirtingi žodžiai, – pareiškė jis. – Žodis „gerbia“ buvo pasirinktas apgalvotai... Mes iš esmės gerbiame rinkėjų valią“.

Pasak J.Ušakovo, susitarta, kad prezidentas Vladimiras Putinas aki į akį susitiks su britų ministru pirmininku Davidu Cameronu (Deividu Kameronu) ir Prancūzijos prezidentu Francois Hollande'u (Fransua Holandu) per Didžiojo dvidešimtuko (G20) viršūnių susitikimą Brisbane lapkričio 15-16 dienomis.

REKLAMA

Jis taip pat atskirai susitiks su Tarptautinio valiutos fondo vadove Christine Lagarde (Kristin Lagard) ir Japonijos ministru pirmininku Shinzo Abe (Šindzu Abė) per Azijos ir Ramiojo vandenyno regiono viršūnių susitikimą Pekine lapkričio 10-11 dienomis, nurodė J.Ušakovas.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų