REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Ferrari“ vadovas Marco Mattiacci neslepia, kad su nerimu laukia galutinio „Mercedes“ sprendimo variklių tobulinimo klausimu, rašo F-1.lt.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusį savaitgalį Ostine (JAV) visi trys motorų gamintojai, „Ferrari“, „Renault“ ir „Mercedes“, buvo susitikę tam, kad aptartų naujus pasiūlymus pakeisti taisykles, draudžiančias dabar sezono metu tobulinti variklius.

REKLAMA

„Mercedes“ šiuo klausimu iki šiol griežtai laikėsi savo pozicijos teigdama, kad leidimas sezono metu tobulinti motorus ženkliai padidins išlaidas. Tačiau po JAV GP, gamintojo iš Vokietijos atstovų teigimu, jie yra pasiruošę apsvarstyti ir galbūt sutikti su pateiktu kompromisu – 2015 m. leisti kartą per sezoną patobulinti variklius.

M. Mattiacci teigiamai įvertino Ostine įvykusias derybas, tačiau teigė, kad kol kas atsargiai laukia galutinio „Mercedes“ sprendimo, kadangi pastarasis gamintojas praeityje ne kartą keitė savo nuomonę minėtuoju klausimu.

REKLAMA
REKLAMA

„Jie teigiamai šiuo klausimu pasisakė ir Singapūre. Tad aš linkęs palaukti“, – sakė „Ferrari“ vadovas M. Mattiacci.

„Pastaruoju metu dirbame esant konstruktyviam klimatui. Niki Lauda puikiai padirbėjo sukviesdamas visus prie vieno stalo. Vertinu tai ir esu dėkingas. Klimatas buvo pozityvus. Tačiau įvertinus kas buvo praeityje, į tai kas gali nutikti toliau žvelgiu atsargiai.“

Praeityje nuomonę keičiančią „Mercedes“ ne kartą buvo sukritikavęs ir „Red Bull“ ekipos vadovas Christianas Horneris. Britas tikisi, kad bus pasukta teisinga linkme.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mercedes“ dalyvavo konstruktyviose diskusijose. Kol kas jie su niekuo nesutiko, tačiau bent sudalyvavo konstruktyvioje diskusijoje. Tikimės, kad sprendimas bus rastas artimiausioje ateityje“, – kalbėjo C. Horneris.

„Mercedes“ sutiko, kad reikia kitiems sukurti terpę prograi, kuria pasinaudojus būtų padidinta konkurencija. Be viso šito nematau jokių kitų rimtesnių pokyčių technikos ir sporto reglamente. Kadangi bet koks taisyklių pakeitimas turi įtakos išlaidoms.“

Daugiau naujienų skaitykite F-1.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų