REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

 Kalvarijos užkardos pasieniečiai sulaikė Vokietijoje vogtą vilkiką, kurį į Lietuvą atvairavo Marijampolės gyventojas. Vilkiko puspriekabėje buvo, įtariama, irgi kartu pavogtas pliušinių žaislų krovinys.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimo ribose, kelyje Suvalkai – Marijampolė, patikrinimui sustabdė vilkiką „Volvo“ su puspriekabe „Volvo“. Vilkiką vairavo 49-erių marijampolietis, ką tik į Lietuvą įvažiavęs iš Lenkijos. Ir ant vilkiko, ir ant puspriekabės buvo pritvirtinti lietuviški numeriai.

REKLAMA

Dokumentų patikrinimo metu Kalvarijos pasieniečiai nustatė, kad abiejų transporto priemonių „Volvo“ registracijos liudijimai yra suklastoti. Netrukus VSAT pareigūnai išsiaiškino, kad šis vilkikas su puspriekabe praėjusį penktadienį buvo pavogti Vokietijoje. Paaiškėjo ir tai, kad lietuviški registracijos numeriai priklauso kitoms transporto priemonėms.

Įtariama, kad vilkikas nuvarytas su jo puspriekabėje buvusiu pliušinių žaislų kroviniu.

VSAT Lazdijų rinktinėje dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo bei dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu pradėtas ikiteisminis tyrimas. Marijampolietį vairuotoją pasieniečiai uždarė į areštinę. Vilkikas su puspriekabėje bei joje gabenti žaislai saugomi Kalvarijos užkardoje.

Iš viso šiemet VSAT pareigūnai sulaikė 83, įtariama, vogtus automobilius, kuriais bandyta vykti per Lietuvos sieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų