REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau lapkričio 15 dieną Vilniaus „Siemens“ arenoje „Bushido Hero’s Series 2014“ turnyre lietuviai galės išvysti tiek pasaulio, tiek Lietuvos dvikovų geriausius sportininkus. Vienas iš kovotojų, kuris lapkričio 15 dieną lips į ringą, – BUSHIDO ZST pasaulio čempionas Remigijus Morkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

– Remigijau, esate vienas stipriausių kovotojų, kovosiančių „Bushido Hero’s Series“ turnyre. Nuo kelerių metų sportuojate?

REKLAMA

Nuo vaikystės užsiimu įvairiais sportais. Lankiau plaukimą, gimnastiką, imtynes. 12 metų pravėriau sporto klubo „Titanas“ duris. Iki pat dabar tai yra vienintelis sporto klubas, kuriame aš sportavau, kaip ir tai, kad pirmas ir vienintelis mano treneris – Marius Misiūnas.

– O kas jus paskatino rinktis tokį sportą?

Draugai, Bruce’as Lee ir SEL. Nuo vaikystės mano mėgstamiausi filmai buvo su legendiniu Bruce’u Lee. Draugai pradėjo lankyti „Titano“ sporto klubą ir pasikvietė mane pabandyti. Juokingas sutapimas – tuo metu mano mėgstamiausia daina buvo SEL „Titanas“, tad klubas patiko dar prieš į jį nueinant. O kai nuėjau, taip ir likau. Dabar skaičiuoju dvidešimtus metus šiame sporte.

REKLAMA
REKLAMA

– Per dvidešimt metų susikaupė daug patirties. Kokie sunkumai šiame sporte dabar jums atrodo didžiausi?

Šiuo periodu didžiausias sunkumas buvo sugebėti atsikratyti tinginystės ir grįžti į gerą formą prieš turnyrą. O tai padaryti po pertraukos, kai nekovojau, buvo nelengva. Tai yra sportas, kuriame reikia ruošti namų darbus, kiek pastangų įdėsi – tiek turėsi. Visada mylėjau pačią kovą, tačiau pradėjus ruoštis varžyboms išgaruoja didžioji dalis malonumo, nes belieka juodas juodas darbas ir akistata su savimi. Niekada nepasiduoti – sunkiausias iššūkis. Visada buvau maksimalistas ir treniruodavausi be jokių pertraukų. Dabar visgi suprantu – yra laikas treniruotis ir turi būti laikas ilsėtis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Didžiausios traumos?

Per visus dvidešimt metų sporte visų traumų išvardinti tikriausiai net nebesugebėčiau. Treneriui su manimi buvo sunku… Pasakysiu tik tiek: per jas gana neblogai išmokau anatomijos.

– Ir kaip vyksta ruošimasis artėjančiam „Bushido Hero’s Series“ turnyrui?

Pasakysiu tik tiek, kad labai rimtai dirbu, nes liko visai nebedaug laiko.

– Ką žinote apie savo priešininką?

Stiprus varžovas, daugkartinis Ispanijos čempionas.

– Ar prieš lipdamas į ringą jaučiate baimę?

Didelė baimė eikvoja energiją ir sukausto judesius. Jei jos visai nejauti – esi vangus. Tad stengiuos visuomet laviruoti ties aukso viduriuku. Jaučiu lengvą jaudulį, kuris kaip užkurtas variklis padeda kovoje, bet kartu ir leidžia blaiviai mąstyti, rinktis taktiką, nedaryti beprasmių klaidų. Ir patikėkit manimi, padaryti tai nėra taip lengva kaip pasakyti. Svarbiausia, stengiuos, kad kova nebūtų vedama vien mano ego, kovoje turiu mąstyti techniškai ir strategiškai. Šiuo metu tikrai jaučiu tą malonų jaudulį – labai laukiu lapkričio 15 dienos.

Remigijų ir kitus lietuvius bei pasaulines žvaigždes ringe galėsite pamatyti jau lapkričio 15 dieną Vilniaus „Siemens“ arenoje „Bushido Hero’s Series 2014“ turnyre. Bilietus platina „Tiketa“. Viena naktis. Vienas ringas. Vienas čempionas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų