REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Druskininkuose titulų sieks ir olimpiečiai

Savų sienų padedami geriausi Lietuvos kalnų slidininkai savaitgalį Druskininkuose žada nenusileisti svečiams iš Latvijos, Estijos, Baltarusijos ir Rusijos.

REKLAMA
REKLAMA

Olimpinių žaidynių skonio ragavę sportininkai, ne vieną dešimtį tūkstančių litų kainuojanti laiko matavimo aparatūra, pasaulinio ryškumo kalnų slidinėjimo žvaigždžių įvertinta šlaito danga ir intriguojančios kovos slalomo trasose.

REKLAMA

Visa tai artėjantį savaitgalį laukia Druskininkų „Snow Arenoje“, kur vyks Baltijos taurės varžybų pirmasis etapas.

Antradienį varžybose jau buvo užsirengistravę 119 dalyvių iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Baltarusijos ir Rusijos. „Planuojame, kad iš viso bus apie 140 dalyvių“, - prognozavo Lietuvos kalnų slidinėjimo federacijos (LKSF) prezidentas Paulius Augūnas.

Lietuvos atstovų gretose bus abu mūsų šaliai šių metų Sočio olimpinėse žaidynėse atstovavę kalnų slidininkai – Ieva Januškevičiūtė ir Rokas Zaveckas. Net keturi olimpiečiai bus iš Latvijos – Agnesė Aboltina, Leldė Gasuna, Robertas Rodė ir nacionalinės komandos lyderis Kristapas Zvejniekas.

REKLAMA
REKLAMA

28 sportininkai užsirengistravo elito ir jaunimo iki 21 m. grupėse, 11 – senjorų nuo 35 metų, 80 – vaikų ir jaunimo iki 12 m., iki 14 m. ir iki 16 m. grupėse. Daugiausia dalyvių – iš Latvijos. Šios šalies kalnų slidinėjimo klubai visus metus rengia treniruočių stovyklas „Snow Arenoje“ ir jaučiasi čia kaip namie.

Geriausius Lietuvos, Latvijos ir kitų šalių kalnų slidininkus į „Snow Areną“ pastaruosius dvejus metus labiausiai vilioja galimybė treniruotis ant aukščiausios kokybės dangos, kuri prilygsta pasaulio taurės varžybose, planetos čempionatuose būnančioms sąlygoms. Lietuvos ir Latvijos specialistai „Snow Arenoje“ lieja dangą nudojant moderniausią technologiją. Jų parengtą šlaitą puikiai įvertino Druskininkuose treniruočių stovyklą surengusi Italijos vyrų rinktinė su olimpiniu čempionu Giulano Razzoli priešakyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tikiuosi, kad mūsų sportininkai pateks į pirmuosius šešetus visose amžiaus grupėse. Nors varžovai neretai lenkia mūsiškius meistriškumu, mes turėsime savo sienų pranašumą. Aišku, tik ne prieš latvius“, - prieš Baltijos taurės varžybų startą kalbėjo P. Augūnas.

Kaip įprasta Baltijos taurės varžybose, apdovanojimus gaus po šešis kiekvienos grupės sportininkus.

Druskininkuose savaitgalį laukiami ir žiūrovai. Norintys ne tik stebėti lenktynes, bet ir paslidinėti, galės tai padaryti sumokėję įprastą „Snow Arena“ abonemento kainą. Tuo tarpu sporto mėgėjai be slidžių kovas galės žiūrėti iš arenos balkono. Čia bus galima patekti sumokėjus 10 litų, už kuriuos po to galima bus pavalgyti ar atsigerti „Snow Arena“ kavinėse. Kaip vyksta kova trasoje, galima bus sekti ir tiesiogiai internetu.

REKLAMA

Ne vieną dešimtį tūkstančių litų kainuojančią laiko matavimo aparatūrą ir kitą įrangą specialia priekaba į Druskininkus atsiveš latviai. „Kol kas mums tenka tik svajoti apie tokią įrangą ir kurti planus, kaip ją įsigyti“, - neslėpė LKSF prezidentas.

Baltijos taurės varžybos rengiamos jau šeštą kartą. Tik anksčiau jos visą laiką vykdavo vienoje vietoje – ant speigračio esančiame Suomijos kalnų kurorte Suomutunturi. Jas paeiliui rengė Lietuvos, Latvijos ir Estijos kalnų slidinėjimo federacijos.

Dabar, kai „Snow Arenoje“ yra galimybė šlaitą padengti pasaulio taurės varžybų lygį atitinkančia danga, gimė idėja išskaidyti varžybas į tris etapus.

REKLAMA

Antrasis etapas vyks vasario 21-22 d. Siguldoje (Latvija), o trečiasis, finalinis - kovo 20-23 d. Suomutunturi. Kartu su dviem pastaraisiais etapais bus rengiamos ir Tarptautinės slidinėjimo federacijos (FIS) varžybos. Jose gaunami taškai labai svarbūs kalnų slidininkams, nes lemia ne tik jų starto vienas lenktynėse, bet yra ir pagrindinis atrankos į olimpines žaidynes kriterijus.

Jei viskas vyks kaip planuojama, FIS varžybų statusą jau kitą sezoną gaus ir Druskininkuose rengiamas Baltijos taurės etapas. Jau šiemet elito ir jaunimo iki 21 metų grupėse startuosiantys Baltijos taurės dalyviai Druskininkuose varžysis pagal FIS reikalavimus – trasos lazdos bus storesnės, nei įprasta, be to, vietoj dviejų nusileidimų kalnų slidininkai trasą turės įveikti tris kartus, kad susidarytų reikiamo ilgio distancija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jaunimas iki 12, iki 14, iki 16 metų ir senjorai virš 35-erių lenktyniaus plonesnėmis lazdomis nužymėtose trasoje, jų rezultatas bus skaičiuojams sudedant dviejų nusileidimų laiką.

„Tai bus aukščiausio lygio Lietuvoje kada nors rengtos kalnų slidinėjimo varžybos. Jos bus savotiška generalinė repeticija prieš kitąmet planuojamą dar aukštesnio lygio renginį – FIS varžybas. Todėl joms labai kruopščiai rengiasi ir „Snow Arena“, ir LKSF. Varžybų vykdymui samdomi latviai, turintys didžiulę tokio lygio renginių patirtį ir reikiama aparatūrą“, - teigė P.Augūnas.

* * *

Varžybų tvarkaraštis

Lapkričio 8 diena:

8.45-16.00 dalyvių startai.

19.00- varžybų atidarymas ir apdovanojimai.

Lapkričio 9 diena:

8.45-16.00 dalyvių startai.

18.00- apdovanojimai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų