REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė trečiadienį pasveikino prezidentės siūlomas įstatymo pataisas dėl dvigubos pilietybės, tačiau pabrėžė, kad situacijai keisti iš esmės reikia koreguoti Konstituciją.

REKLAMA
REKLAMA

Pagal prezidentės pataisas, ypatingų nuopelnų turintis Lietuvos pilietis išsaugotų lietuvišką pasą ir įgijęs kitos valstybės pilietybę. Šias pataisas Dalia Grybauskaitė pristatė praėjus dienai po to, kai paskelbta, jog buvęs krepšininkas Žydrūnas Ilgauskas, tapęs JAV piliečiu, neteks Lietuvos pilietybės.

REKLAMA

„Sveikinu prezidentės iniciatyvą“, - Žinių radijui trečiadienį sakė L.Graužinienė.

„Dabar, kada yra atviras asmenų judėjimas, mes turėtume šiek tiek liberaliau pasižiūrėti į dvigubos pilietybės klausimą. Prezidentės pataisos leidžia išplėsti tam tikras išimtis nekeičiant Konstitucijos. Bet esu įsitikinus, kad šį klausimą reikia spręsti iš esmės vieną kartą radus politinę valią ir keičiant Konstituciją“, - sakė Darbo partijai vadovaujanti politikė.

REKLAMA
REKLAMA

Konstitucija labai griežtai riboja dvigubą pilietybę.

Konstitucinio Teismo pirmininkas Dainius Žalimas teigia, kad JAV prisiekęs Ž.Ilgauskas sąmoningai atsisakė Lietuvos pilietybės, todėl neteisinga kalbėti, kad pilietybė yra atimama.

Jis pabrėžė, kad prisiekdami Jungtinėms Valstijoms nauji piliečiai viešai pareiškia, kad „absoliučiai ir visiškai išsižada ir atsisako bet kokių ištikimybės ir lojalumo ryšių“ su bet kuria kita valstybe.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų