REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kompanija „Hewlett-Packard“ (HP) paskelbė jau po savaitės į rinką išleisianti naują stacionarų kompiuterį, kuris turėtų būti tikrai įdomus – jis turės integruotą trimatį skanerį, projektorių, taip pat beveik ekrano dydžio valdymo aikštelę, kuri atstos ir klaviatūrą.

REKLAMA
REKLAMA

Nieko keisto, kad šis kompiuteris, pavadintas „Sprout“ (angl. daigas), bus nepigus – mažmeninė kaina JAV sieks 1899 dolerius.

REKLAMA

Tiesa, kompiuteris toks naujoviškas, kad reikės kiek palaukti, norint įsitikinti, kad jis vertas prašomų pinigų, ir įsigijusiems - dar kiek užtrukti, norint išmokti juo dirbti.

Kompiuteris turės 1 TB kietąjį diską, „Windows 8“ operacinę sistemą ir 23 colių ekraną. Kiti komponentai gana neįprasti – labai didelė valdymo aikštelė, ir, kas dar labiau neįprasta – trimatis skeneris ir projektorius. Prie kompiuterio galima prijungti ir pelę bei klaviatūrą, tačiau to, atrodo, gali niekuomet neprireikti – valdymo aikštelė pakankamai didelė, kad objektus valdyti tiesiog judesiais, ir joje bus rodoma normalaus dydžio virtuali klaviatūra.

REKLAMA
REKLAMA

Šio kompiuteri paskirtis – atverti naują gaminių nišą, kurioje būtų galima sujungti realaus ir virtualaus pasaulio objektus. Jis taps naujos HP kuriamos ekosistemos, pavadintos „Blended Reality“ (angl. sulieta realybė), dalimi. Be abejo, vienas iš šio kompiuterio pristatymo tikslų - pasirengti trimačių spausdintuvų atėjimui į namų rinką.

Trimačiai objektai galės būti vaizduojami arba ekrane, arba projektuojami valdymo aikštelėje, kur juos bus galima vartyti, keisti formas ir galiausiai atspausdinti trimačiu spausdintuvu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip ir daugelio inovatyvių gaminių atveju, kol kas sunku pasakyti kaip šis kompiuteris bus naudojamas – ar kaip projektuotojų, dizainerių ir menininkų įrankis, ar tik kaip žaidimų konsolė, o gal būt kas nors sugalvos ir visiškai netikėtus pritaikymus. Tačiau „Sprout“ ateitis greičiausiai priklausys būtent nuo to, ar vartotojai nutars, kad juo dirbti patogu, ir sugebės rasti jo panaudojimo būdus. Jeigu ne, tuomet HP teks tiesiog tyliai jį išimti iš rinkos.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų