REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaip mus palies sulėtėjęs BVP augimas?

Žinių radijas

Europos Komisija daugiau kaip puse procento sumažino šių metų Lietuvos ekonomikos augimą. Prognozuojama, kad šalies bendrasis vidaus produktas (BVP) šiemet augs 2,7 proc. Gegužę EK analitikai prognozavo, kad augimas šiemet sieks 3,3 procento.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus Universiteto profesorius, ekonomistas Rimantas Rudzkis sako, kad mažėjanti BVP augimo prognozė susijusi su Rusijos įvestomis ekonominėmis sankcijomis. R. Rudzkio manymu, eilinis vartotojas lėtesnio ekonomikos augimo nepajus:

REKLAMA

„To buvo galima tikėtis, kadangi mes tiesiog žinome trijų ketvirčių rezultatus. Kadangi trečią ketvirtį šalies BVP augo tik 2,7 proc., tai yra šiek tiek mažiau negu pirmą pusmetį, ir dėl prastos geopolitinės padėties – pirmiausia dėl abipusių sankcijų tarp Rusijos ir Europos Sąjungos, kas stipriai paliečia Lietuvą – vargu, ar galima tikėtis, kad ketvirtas ketvirtis bus geresnis negu trečias. Greičiausiai net toliau BVP sumažės. Tad EK dabartinis įvertis yra labai realistiškas“, - kalbėjo ekonomistas.

Pasak jo, bet koks BVP augimo mažėjimas atsiliepia gyventojams, tačiau kadangi šis mažėjimas nesiekia nė procentinio punkto, eilinis gyventojas to esą nepajus.

Naujausios EK prognozės skelbia, kad 2015 metais šalis ūkis augs 3,1 proc., o 2016 metais - 3,4 proc.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų