REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Britų BBC skelbia, kad Fernando Alonso artimiausiu metu turėtų pasirašyti sutartį su „McLaren“ komanda, rašo F-1.lt.

REKLAMA
REKLAMA

Teigiama, kad ispanas sutarė su britų ekipa dėl svarbiausių sutarties detalių, o jo komandos draugu kitais metais greičiausiai taps šiemet F-1 debiutavęs Kevinas Magnussenas.

REKLAMA

Derybos dėl naujo kontrakto vis dėlto dar nėra galutinai baigtos, tačiau BBC šaltinių teigimu, abi pusės nuėjo itin ilgą kelią, tad būtų šokas jei ispanas staiga persigalvotų ir nepasirašytų sutarties.

Anksčiau ne kartą buvo pasirodę pranešimai, kad F. Alonso su „McLaren“ nori pasirašyti vienerių metų trukmės sutartį, taip sau pasilikdamas galimybę po metų perbėgti į kitą komandą. Tačiau dabar skelbiama, kad britų ekipa vis dėlto pasiekė savo. Sportininkas turėtų pasirašyti taip vadinamą 2+1 trukmės sutartį. Tai reiškia, kad ispanas „McLaren“ komandai atstovautų 2015 – 2016 m. bei turėtų galimybę pratęsti sutartį dar vieneriems metams.

REKLAMA
REKLAMA

Kurį laiką buvo kalbama apie tai, kad F. Alonso tikisi susitarti su „Mercedes“ ekipa dėl galimybės jai atstovauti jau nuo kitų metų. Tačiau Sidabrinių strėlių atstovai ne kartą viešai pareiškė, kad neturi planų keisti dabartinės pilotų sudėties. Tad ispanui nebeliko nieko kito, kaip pasukti kitu keliu – derėtis dėl sutarties su „McLaren“.

Jei ispanas pasirašys 2+1 sutartį su britų ekipa, tai nereikš, kad sportininkas po metų negalės palikti šios komandos. Puikus to pavyzdys yra dabartinė F. Alonso ir „Ferrari“ situacija. Sportininkas dar turi du metus galiojančią sutartį su italų ekipa, tačiau abi pusės yra pasiruošusios pasukti skirtingais keliais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„McLaren“ ne tik ilgą laiką stengėsi į savo gretas susigrąžinti F. Alonso, bet ir sprendė kitą galvosūkį – kurį iš dabartinių pilotų pasilikti kitų metų sezonui?

Nors komanda dar nėra priėmusi galutinio sprendimo, manoma, kad „McLaren“ vis dėlto savo gretose pasiliks šių metų F-1 debiutantą K. Magnusseną. Tokiu atveju už borto liktų F-1 čempionas Jensonas Buttonas.

Britas gali palengvinti gyvenimą „McLaren“ ekipai pirmas žengdamas žingsnį. Kalbama, kad sportininkas veda derybas su Pasaulio ištvermės lenktynėse (WEC) dalyvaujančia „Porsche“ komanda, kuri pernai į savo gretas persiviliojo buvusį F-1 pilotą ir gerą J. Buttono draugą Marką Webberį.

Pats britas neseniai prasitarė, kad neatmeta galimybės kitais metais išbandyti savo jėgas minėtame WEC čempionate.

Daugiau naujienų skaitykite F-1.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų