REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rita Miliūtė, LRT Televizijos laida „Teisė žinoti“, LRT.lt

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ narys Andrius Mazuronis galėtų „pasimatuoti“ Vidaus reikalų ministro postą, mano Seimo vicepirmininkas socialdemokratas Gediminas Kirkilas. Tuo metu Valentinas Mazuronis savo sūnaus galimybes yra linkęs vertinti atsargiau. „Jei manęs paklaustų nuomonės, aš jam patarčiau neskubėti: tai yra gremėzdiška sistema, kurioje atlikti reikalingus pokyčius – sudėtinga“, – LRT Televizijos laidoje „Teisė žinoti“ kalba V. Mazuronis.

Politikos apžvalgininko Rimvydo Valatkos teigimu, partijoje „Tvarka ir teisingumas“ (TT) kandidatų į atsistatydinusio Dailio Alfonso Barakausko postą Vidaus reikalų ministerijoje nėra daug, tačiau A. Mazuronio kandidatūra atrodo tinkama.

„Žiūrint į partiją, galimybių, kad ir kaip būtų keista, nėra labai daug. Petro Gražulio arba dar kai kurių personažų vidaus reikalų ministro poste neįsivaizduoju. Buvo paminėti A. Mazuronis, Remigijus Žemaitaitis. R. Žemaitaitį, kaip pilietis, norėčiau atmesti, nes prisimenu, kaip Seime jis atvirai gynė Rusijos reikalus. Nenorėčiau tokio prorusiško vidaus reikalų ministro. Mazuroniui jaunesniajam kokių nors priekaištų neturėčiau. Galų gale ir Vyriausybės amžiaus vidurkis pagerėtų“, – kalba politikos apžvalgininkas.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau V. Mazuronis galimą savo sūnaus kandidatūrą yra linkęs vertinti atsargiau. Buvęs aplinkos ministras atkreipia dėmesį į tai, kad Vidaus reikalų ministerijos kompetencijoje yra daugybę struktūrų, kuriose sudėtinga daryti pokyčius.

REKLAMA

„Jei manęs paklaustų nuomonės, aš jam patarčiau neskubėti: tai yra gremėzdiška sistema, kurioje atlikti reikalingus pokyčius – sudėtinga. Visos ministerijos yra sudėtingos, tačiau reikia atkreipti dėmesį į tai, kad Vidaus reikalų ministerijoje ministrų pasikeitė daugiau nei buvo vyriausybių. Ministerijos kompetencijoje yra daugybė struktūrų. Žmogus, kuris imtųsi šios ministerijos ministro pareigų, turėtų būti pakankamai drąsus ir žinantis, ką jis nori padaryti, būti pasirengęs apginti savo poziciją ir nuomonę“, – sako V. Mazuronis.

REKLAMA
REKLAMA

Savo ruožtu G. Kirkilas teigia manantis, kad A. Mazuronis tokiam postui politiškai jau yra subrendęs. „A.Mazuronis turbūt ne ką jaunesnis už dabartinį Estijos premjerą. Jis jau antrą kadenciją yra Seime, kartu dirbame Europos reikalų komitete, jis yra mano pavaduotojas. Kaip politikas, mano požiūriu, jis yra tam subrendęs. Žinoma, tai yra tikrai labai sudėtinga, pagal darbuotojų skaičių didžiausia ministerija. Tačiau kad ir kas bus ministras, reikalavimai jam bus gerokai didesni nei tuomet, kai jis buvo skiriamas 2012-aisiais“, – tikina Seimo vicepirmininkas.

G. Kirkilas taip pat mano, kad visuomenei abejonių nesukeltų dabartinio vidaus reikalų viceministro Žimanto Pacevičiaus kandidatūra. V. Mazuronis tarp galimų kandidatų taip pat teigia matantis ir Jolitą Vaickienę, Kęstutį Bartkevičių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų