REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vienas garsiausių Lietuvos krepšininkų, 14 sezonų žaidęs NBA lygoje, Žydrūnas Ilgauskas, turi ir Lietuvos, ir JAV pilietybes. Kaip pranešė LNK laida „Labas vakaras, Lietuva“, iš jo atimama Lietuvos Respublikos pilietybė.

Apie tai, kad Ž. Ilgauskas gavo JAV pilietybę, šiemet pavasarį pranešė krepšinio klubas „Cleveland Cavaliers“. Tai sužinojusi Lietuvos vidaus reikalų ministerija išsiuntė užklausimą JAV: paaiškėjo, kad Ž. Ilgauskas 2013 m. spalį įgijo JAV pilietybę, tad Lietuvos pilietybės neteks.

Dvigubą pilietybę Lietuvos įstatymai leidžia tik išskirtiniais atvejais: jeigu asmuo bėgo nuo sovietų režimo arba yra tremtinių vaikas. Taip pat dvigubą pilietybę gali turėti tie, kurie gimė užsienyje ar susituokę su užsieniečiu ir automatiškai gavo kitos šalies pilietybę.

Keturiolika sezonų NBA klubo „Cleveland Cavaliers“ garbę gynęs 221 cm ūgio vidurio puolėjas vienintelis iš lietuvių buvo priartėjęs prieš NBA čempionų žiedų - žaidė finale. Šiuo metu jis Klivlando ekipoje eina generalinio vadybininko specialiojo konsultanto pareigas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų