REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žinių radijas

Kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus lapkričio 3-iąją mini 88-ąjį gimtadienį. Viešųjų ryšių specialistas Mykolas Katkus sako, V.Adamkus šiandien tebėra šalies moralinis autoritetas:

REKLAMA
REKLAMA

„Ponas Valdas Adamkus, atėjęs į tokią nenusistovėjusią prezidentūrą – tuo metu prezidento vaidmuo buvo neaiškus, buvo neaišku, ką su juo galima daryti – iš karto labai aiškiai pasakė, kad jis yra moralinis autoritetas. Manau, kad nepaisant to, kad po jo prezidentavimo praėjo pakankamai ilgas laiko tarpas, jis iki šiol laikosi panašios nuostatos ir toliau“, - kalbėjo M. Katkus.

REKLAMA

„Kai vertini, kas iš esmės yra Valdas Adamkus ir kokią į Lietuvą atnešė kultūrą per visą savo prezidentavimą, prieš prezidentavimą ir po prezidentavimo, tai vis dėlto yra vienas iš Naujosios Lietuvos tėvų, steigėjų – tų žmonių, be kurių negali įsivaizduoti mūsų šalies dabarties ir vystymosi“, - sakė M. Katkus.

Karo metais pasitraukęs iš Lietuvos į Vokietiją, o po to į Jungtines Amerikos Valstijas, V. Adamkus ir iš už Atlanto, o vėliau ir iš Lietuvos aktyviai dalyvavo šalies politiniame gyvenime.

V. Adamkus buvo išrinktas Lietuvos prezidentu 1998 metais. 2002 metais jis iškėlė savo kandidatūrą antrai prezidento kadencijai, tačiau antrajame rinkimų ture pralaimėjo Rolandui Paksui. Baigęs kadenciją, V. Adamkus aktyviai dalyvavo vidaus ir užsienio politikoje, skaitė paskaitas tarptautinėse konferencijose. 2004 metais Seimui pašalinus R. Paksą iš prezidento pareigų, V. Adamkus dar kartą iškėlė kandidatūrą rinkimuose į prezidentus ir buvo antrą kartą išrinktas prezidentu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų