REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvęs Seimo narys Vitas Matuzas Vilniaus apygardos teisme pirmadienį savo kaltės dėl pateiktų kaltinimų nepripažino.

Buvęs Seimo narys Vitas Matuzas Vilniaus apygardos teisme pirmadienį savo kaltės dėl pateiktų kaltinimų nepripažino.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Su kaltinamuoju aktu susipažinau, su įtarimais susipažinau, su bylos medžiaga iš dalies susipažinau. Kaltu neprisipažįstu“, - teismui savo kalbos pradžioje sakė V.Matuzas.

REKLAMA

Teismų informacinė sistema LITEKO skelbia, kad V.Matuzo ir Andriaus Romanovskio byla nagrinėjama dėl kaltinimų, susijusių su sukčiavimu organizuotoje grupėje, piktnaudžiavimu tarnybine Seimo nario padėtimi organizuotoje grupėje, kyšininkavimo ir piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi siekiant turtinės naudos.

V.Matuzas teismui pasakojo, kokiose pareigose Panevėžyje teko dirbti, teigė, kad daug reikėjo bendrauti su žmonėmis dėl paramos teikimo būdų. Ekspolitikas teigė, kad jokių nusikalstamų planų nekūrė ir turtinės naudos nesiekė.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atstovas V.Matuzas Seimo nariu buvo 2008-2012 ir 2000-2004 metais. Jis taip pat yra ėjęs Panevėžio miesto mero pareigas.

„Nesukūriau jokios organizuotos grupės nusikaltimams daryti ir jai nevadovavau“, - teigė V.Matuzas.

Jis tvirtino, kad visi kaltinamajame akte minimai įstatymo projektai gimė skaidriai, buvo laikytasi visų įstatymų reikalavimų.

„Pasinaudosiu savo teise ir neatsakinėsiu į klausimus. Į juos atsakysiu, kai išklausysiu liudytojų parodymų“, - baigdamas pasisakymą sakė V.Matuzas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Buvęs Seimo narys kaltinamas neteisėta veikla per labdaros bei paramos fondą „Paramos iniciatyvos“, kurį sukūrė padedamas viešosios įstaigos „Drąsinkime ateitį“ vadovo Edmondo Babensko. Kaip nurodoma kaltinamajame akte, paramą šiam fondui padėjęs gauti kitas kaltinamasis lobistas Andrius Romanovskis esą neteisėtais būdais darė įtaką V.Matuzui registruojant Seime teisės aktus, kuriais buvo suinteresuoti Lietuvos radijo ir televizijos asociacija ar draudikų organizacijos. Jų lobistas buvo A.Romanovskis.

„Pagrindiniai dalykai, kaip ir minėta kaltinamajame akte, - įsteigimas labdaros fondo ir pinigų išgryninimas iš labdaros fondo ir dalies pinigų pasisavinimas. Kyšio priėmimas - V.Matuzas tuo kaltinams yra. Piktnaudžiavimu kaltinamas A. Romanovskis“, - yra sakęs Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus vyriausiasis prokuroras Mindaugas Rimkus.

REKLAMA

Buvęs parlamentaras aiškino, kad jo šeima iš tikrųjų užsiima labdaringa veikla.

Po V.Matuzo teismui parodymus pradėjo duoti A.Romanovskis. Jis sakė nuo 2005 metų yra registravosi kaip lobistas.

„Šis teismas turės atsakyti, ar lobistinė veikla gali egzistuoti“, - sakė kaltinamasis.

A.Romanovskis teigė, kad jam pateikti kaltinimai yra absurdiški.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų