REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

LRT Radijo laida „Ryto garsai“, LRT.lt

Dairydamiesi kandidatų užimti vidaus reikalų ministro postą, „tvarkiečiai“ visų pirma žvelgia į partijos atstovų Seime gretas, sako partijos „Tvarka ir teisingumas“ (TT) atstovas, Seimo vicepirmininkas Kęstas Komskis. Jo teigimu, prioritetas teikiamas tiems politikams, kuriems tekę dirbti savivaldybėse.

REKLAMA
REKLAMA

„Pirmiausia – būtent Seimo nariai, Seimo frakcijos nariai, kurie iš tiesų nemažai dirbę savivaldoje, nes tai – ministerija, kuri apima ne tik jėgos struktūras, bet ir regioninę politiką. Kadangi mūsų didžiulis prioritetas – regioniniai politikai, vienas iš variantų, kad tai galėtų būti buvęs savivaldybės darbuotojas“, – teigia K. Komskis.

REKLAMA

Pasak jo, kalbant apie galimus kandidatus į vidaus reikalų ministrus, minimi Kęstutis Barkevičius, Jolita Vaickienė, taip pat neatmetama Remigijaus Žemaitaičio kandidatūra, nors šis politikas savivaldoje dirbęs mažiau.

TT atstovo teigimu, vidaus reikalų ministro postą galėtų užimti ir profesionalas – ne politikas. K. Komskis garantavo, kad premjerui Algirdui Butkevičiui bus pateiktos ne mažiau kaip trys kandidatų pavardės, iš kurių galės rinktis tiek Ministras Pirmininkas, tiek Prezidentė.

REKLAMA
REKLAMA

Kauno technologijos universiteto (KTU) profesorius politologas Algis Krupavičius mano, kad TT partijos žmogiškieji ištekliai yra riboti, ir „tvarkiečiams“ nebus taip paprasta rasti tinkamą kandidatą, kuris tenkintų ir premjerą, ir šalies vadovę. „Galimų kandidatų sąrašas tikrai neapsiriboja Seimo nariais, [...] gali būti nepartinis kandidatas“, – mano politologas.

Anot A. Krupavičiaus, vidaus reikalų ministro postą Lietuvoje užima ne pirmo ryškumo politikos žvaigždės, o šis postas nėra itin saugus. „Šiuo metu dirba šešiolikta vyriausybė, o ieškosime septyniolikto vidaus reikalų ministro. Netgi vidutinė darbo trukmė vidaus reikalų ministro poste nuo nepriklausomybės pradžios yra maždaug pusantrų metų“, – teigia A. Krupavičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šią savaitę gali paaiškėti, kas siūlomas tapti naujuoju vidaus reikalų ministru.

Dailis Barakauskas atsistatydinimo pareiškimą įteikė, jo teigimu, pablogėjus sveikatai.

Generalinė prokuratūra atlieka ikiteisminį tyrimą dėl galbūt neskaidrių viešųjų pirkimų Vidaus reikalų ministerijoje. D. Barakauskas apklaustas kaip specialusis liudytojas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų