REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ugnė Galadauskaitė, LRT televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt

Seime įregistruotos Švietimo įstatymo pataisos, siūlančios mokyklų direktoriams įvesti penkerių metų kadencijas. Mokyklų vadovų asociacija tikina, kad kalbos apie rotaciją skaudina ir reiškia abejones: ar atsirastų jaunų žmonių, norinčių ir galinčių dirbti tokį darbą.

REKLAMA
REKLAMA

Mokyklų vadovai sako, kad dabar jiems yra pakankamai vertinimų – tai ir vadovų atestacijos, ir išorės vertinimas, ir programų akreditacijos, todėl vadovų rotacija nereikalinga. Neva direktoriais taptų nekompetentingi vadybininkai ir dėl to tik pablogėtų mokyklų rezultatai. Tačiau kiti direktoriai įsitikinę, kad kadencijos būtų tam tikras spyris judėti į priekį.

REKLAMA

Mokyklų vadovų asociacijos vadovės Ramutės Mečkauskienės nuomone, daug patyrusių direktorių būtų tiesiog nepelnytai išmesti.

Švietimo ir mokslo viceministrė Genoveita Krasauskienė taip pat linkusi direktorių kadencijoms nepritarti. Viskas, mano ji, priklauso nuo mokyklos vadovo rezultatų: jeigu jis gerai dirba, nebūtina jo perkelti kitur.

Vienas pataisų iniciatorių Valentinas Stundys pabrėžia, kad kadencijų skaičius nereglamentuojamas, taigi jei vadovas iš tiesų geras, jis konkursą laimėtų keletą kartų, tačiau dabar esą pedagogai dažnai skundžiasi kelias dešimtis metų dirbančiais mokyklų vadovais.

„Vadovai turi būti tikri lyderiai, sugebantys generuoti idėjas ir telkti bendruomenę. Kitaip jie tik formalūs lyderiai“, – pastebi Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto narys.

Panašus siūlymas buvo teiktas vasarą, tačiau projektą Seimas tada atmetė ir grąžino tobulinti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų