REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovės IBM ir SAP pranešė pasirašiusios vieną didžiausių susitarimų debesų kompiuterijos istorijoje. Šiuo žingsniu technologijų milžinė įsitvirtino kaip pasaulinė debesų paslaugų įmonėms teikėja, sakoma IBM pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

Susitarimas suteiks SAP klientams platesnes galimybes verslą vystyti debesyse, naudotis IBM duomenų centrais ir diegti SAP programinę įrangą greičiau veikiančioje ir saugesnėje IBM debesų kompiuterijos aplinkoje.

REKLAMA

SAP yra įmonių taikomosios programinės įrangos lyderė, kurios programas ir paslaugas naudoja daugiau nei 261 tūkst. klientų.

„SAP HANA paklausa debesyse yra didžiulė, o ši pasaulinė sutartis su IBM atveria naują bendradarbiavimo erą debesų kompiuterijos srityje“, – teigia SAP vadovas Bill McDermott.

IBM ir SAP jau daugiau nei 40 metų bendradarbiauja dirbdamos su tokiomis bendrovėmis, kaip „Heineken", „Shell“, „Sony“. Per IBM debesų platformą SAP klientai galės geriau išnaudoti SAP HANA galimybes, lengviau pradėti naudotis debesų technologijomis ir vystyti veiklą visame pasaulyje, tuo pat metu išlaikydamos duomenų saugojimo vietos ir kitus reikalavimus.

REKLAMA
REKLAMA

Ši partnerystė svariai prisidės vystant debesų kompiuterijos plėtrą: IBM duomenų centrai įrengti svarbiausiose pasaulio rinkose ir pasižymi dideliais pajėgumais. Be to, IBM siūlo labai platų debesų paslaugų pasirinkimą: nuo „plikos geležies“ (angl. bare metal) serverių iki dalinio ar visiško paslaugų valdymo. IBM visame pasaulyje taip pat vertinama dėl dėmesio duomenų ir procesų saugai bei konsultacijų klientams kokybės.

„Šis susitarimas remiasi ilga abiejų bendrovių verslo inovacijų istorija ir įtvirtina IBM kaip aukščiausios pasaulinės klasės debesų platformos teikėjos pozicijas“, - teigia IBM vadovė Ginni Rometty.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

IBM yra pasaulinė lyderė debesų kompiuterijos srityje su plačiu paslaugų portfeliu. Už 2 mlrd. JAV dolerių įsigijusi bendrovę „SoftLayer“, IBM ir toliau daug investuoja į debesų paslaugas, įskaitant 1,2 mlrd. dolerių 40 naujų duomenų centrų statybai ir 1 mlrd. dolerių „Bluemix“ debesų kompiuterijos paslaugų kūrimo platformai. IBM debesų paslaugomis naudojasi daugiau nei 30 tūkst. įmonių visame pasaulyje, sakoma pranešime.

Faktai ir skaičiai:

· IBM yra užregistravusi daugiau nei 1500 patentų, skatinančių inovacijas debesų kompiuterijos srityje.

REKLAMA

· Tyrimų bendrovės „Gartner“ analitikai teigia, kad iki 2017 m. pusė visų įmonių naudos hibridinių debesų paslaugas.

· Tyrimų bendrovės IDC vertinimu, naujų debesų kompiuterijos aplikacijų skaičius iki 2017 m. išaugs dešimteriopai.

· Jau dabar 85 proc. naujos programinės įrangos teikiama debesų pagalba, teigia IDC.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų