REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Parlamentinė opozicija pranešė pradedanti rinkti parašus po interpeliacija vidaus reikalų ministrui „tvarkiečiui“ Dailiui Alfonsui Barakauskui.

Parlamentinė opozicija pranešė pradedanti rinkti parašus po interpeliacija vidaus reikalų ministrui „tvarkiečiui“ Dailiui Alfonsui Barakauskui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Interpeliaciją inicijuoja opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) ir Lietuvos liberalų sąjūdžio frakcijos.

REKLAMA

Ministro teiraujamasi, ar jis anksčiau turėjo informacijos apie savo buvusių politinės komandos narių galimas nusikalstamas veikas, kokia buvo jo reakcija, ar neketina prisiimti asmeninės politinės atsakomybės dėl jiems mestų įtarimų, ar yra gavęs partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininko Rolando Pakso nurodymą neatsistatydinti, kokių prevencinių priemonių ėmėsi, sužinojęs apie galimas korupcijos apraiškas vykdant viešuosius pirkimus VRM.

REKLAMA
REKLAMA

D.A.Barakausko, kaip partijos „Tvarka ir teisingumas“ vicepirmininko, teiraujamasi, ar jam žinoma, kad buvęs vidaus reikalų viceministras „tvarkietis“ Algimantas Juocevičius, buvęs ministro patarėjas Ervinas Raistenskis, buvęs partijos atsakingasis sekretorius, dabartinis Seimo narys Rimantas Ručys, žinomas televizijos prodiuseris Rolandas Skaisgirys vykdė partijos vadovo R.Pakso nurodymus.

Opozicija vidaus reikalų ministro taip pat klausia apie buvusios jo patarėjos Ingos Rumševičienės perkėlimą į Regioninės plėtros departamentą prie VRM be konkurso su aukšta 18 kategorija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kad interpeliacijos procesas būtų pradėtas, būtina surinkti ne mažiau kaip 29 Seimo narių parašus. Atleisti ministrą iš pareigų būtina, kad tokį sprendimą palaikytų ne mažiau kaip pusė parlamentarų, tai yra ne mažiau kaip 71 Seimo narys.

„Korupcinių įtarimų lydimą viceministro Gedimino Černiausko atsistatydinimą vertiname kaip pavyzdį vidaus reikalų ministrui Dailiui Alfonsui Barakauskui, kad viešumoje iškilus kompromituojantiems faktams nieko nelaukiant reikia pačiam atsistatydinti. Savo ruožtu ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius iš jų ryžtingai to turėtų pareikalauti. Tačiau premjero pasimetusi laikysena sukelia įtarimų, kad A.Butkevičių kažkokios neaiškios aplinkybės sulaiko nuo tokių sprendimų“, – sako Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius.

REKLAMA

Opozicijos nuomone, D.A.Barakausko buvimas ministro poste mažina žmonių pasitikėjimą Vyriausybe ir Vyriausybės vadovu A.Butkevičiumi.

Opozicijos teigimu, vidaus reikalų ministras turėtų prisiimti politinę atsakomybę ir atsistatydinti, nelaukdamas ikiteisminio tyrimo išvadų jau vien dėl to, kad dėl galimų jo pavaldinių veiksmų krito korupcijos šešėlis ant Vidaus reikalų ministerijos (VRM). Juoba, kad VRM pavaldžios su nusikalstamumu kovojančios tarnybos: policija, Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba, Valstybinė sienos apsaugos tarnyba.

REKLAMA

Generalinė prokuratūra praėjusią savaitę pranešė su Specialiųjų tyrimų tarnyba atliekanti ikiteisminį tyrimą dėl prekybos poveikiu stambiu mastu siekiant už atlygį daryti įtaką keletui praėjusiais metais VRM vykdytų viešųjų pirkimų. Iš viso buvo sulaikyti penki asmenys, įtariamiamųjų gyvenamosiose vietose ir darbovietėse, taip pat partijos "Tvarka ir teisingumas" būstinėse atlikta keliolika kratų.

Dviem paroms sulaikyti buvęs vidaus reikalų viceministras „tvarkietis“ A.Juocevičius, buvęs vidaus reikalų ministro D.A. Barakausko patarėjas E.Raistenskis, žinomas televizijos prodiuseris R.Skaisgirys, kuris, be kita, buvo įvardytas vienu „tvarkiečių“ kandidatų į Vilnius mero postą, taip pat viešosios įstaigos „Pradas media“ direktorius Justinas Garliauskas ir bendrovės „NTService“ vadovas Peisachas Kačerginskis. Be to, pareigūnai paėmė parlamentaro R.Ručio kompiuterį.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų