REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienio popietę, minint IRT asociacijos „INFOBALT“ dvidešimties metų jubiliejų, pirmą kartą Lietuvoje apdovanoti IT sektoriaus vėliavnešiai. Tarp nugalėtojų puikuojasi garsūs verslo, tokie kaip Ilja Laurs, „Pixelmator“, „Ruptela“, mokslo ir valstybinio sektoriaus atstovų vardai.

REKLAMA
REKLAMA

„Po dvidešimties sėkmingo bendradarbiavimo metų asociacijos veiklos ir tikslų amplitudė vis labiau plečiasi ne tik į vietines, bet ir į tarptautines rinkas. Siekiame, kad šie apdovanojimai taptų gražia asociacijos tradicija ir gyvuotų dar ateinančius dvidešimt metų, toliau skatinant verslo, mokslo ir valstybės bendradarbiavimą, stiprinant partnerystę bei Lietuvos IT sektoriaus įvaizdžio gerinimą visame pasaulyje“, – sako Kristijonas Kaikaris, asociacijos „INFOBALT“ prezidentas ir „Microsoft Lietuva“ generalinis direktorius.

REKLAMA

„INFOBALT“ apdovanojimuose „IT ambasadoriaus“ vardu įvertintas „Nextury Ventures“ fondo įkūrėjas Ilja Laurs už verslo plėtrą nuo Lietuvos iki Silicio slėnio, Lietuvos vardo garsinimą, dalinimąsi žiniomis, patirtimi, dalyvavimą veikloje, skatinančioje jaunus žmones rinktis IT ir kurti verslus. „IT inovatoriaus“ apdovanojimas įteiktas „Pixlemator“ už inovatyvumą ir gebėjimą siekti pasaulinio lygio kokybės. „IT sektoriaus viltimi“ pripažinta įmonė „Ruptela“ už gebėjimą kasmet augti dvigubai ir patekti į sparčiausiai augusių kompanijų Centrinėje ir Rytų Europoje dešimtuką jau antrus metus iš eilės.

REKLAMA
REKLAMA

Iškiliausio partnerio viešajame sektoriuje vardą pelnė Finansų ministerijos atstovė Diana Seredokaitė už kritinių valstybinių informacinių sistemų nuoseklų vystymą, dialogą su verslu ir Lietuvos atvedimą į pirmaujančias e-vyriausybės pozicijas Europos Sąjungoje. Iškiliausiu mokslo partneriu tapo prof. habil. dr. Adolfas Laimutis Telksnys už interneto plėtros pirmuosius žingsnius Lietuvoje. Iškiliausio IT mokytojo apdovanojimas, įsteigtas kartu su Lietuvos informatikos mokytojų asociacija, įteiktas Šilutės Vydūno gimnazijos informacinių technologijų mokytojai Tatjanai Balvočienei už dėmesį jaunų mokytojų ugdymui.

Specialūs apdovanojimai už nuopelnus informacinės visuomenės plėtrai taip pat įteikti KTU gimnazijos direktoriui Bronislovui Burgiui, VU MIF profesorei Valentinai Dagienei, Seimo kancleriui Jonui Mileriui ir „TeliaSonera“ produkto vadovui Ramūnui Šablinskui, sakoma asociacijos pranešime.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų