REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Ukrainos parlamento pirmininkas Oleksandras Turčynovas sekmadienį išreiškė viltį, kad rinkimus į Aukščiausiąją Radą laimės proeuropietiška patriotinė dauguma.

REKLAMA
REKLAMA

„Labai tikiuosi, kad užsitikrinsime demokratinę proeuropietišką patriotinę daugumą, – jis sakė žurnalistams atidavęs savo balsą Kijeve. – Ir ta dauguma naujoje Aukščiausioje Radoje gana greitai suformuos naują vyriausybę, o Ukraina eis europiniu atsinaujinimo, stiprios nepriklausomos šalies kūrimo keliu.“

REKLAMA

Atsakydamas į klausimą, ar būtų pasiruošęs tęsti darbą Aukščiausiosios Rados pirmininko poste, O.Turčynovas pareiškė: „Tai priklauso ne nuo vieno ar kito kandidato į deputatus pasiruošimo, o nuo naujos daugumos sprendimo. Būtent naujoji parlamento dauguma spręs tiek dėl parlamento vadovybės, tiek dėl ministrų kabineto formavimo.“

Kaip pranešė vienas naujienų agentūros „Interfax“ korespondentas, O.Turčynovas kartu su žmona balsavo vienoje Kijevo rinkimų apylinkėje. Parlamento pirmininko atstovė Ana Vachonskaja sakė, kad O.Turčynovo sūnus, kuris yra Nacionalinės gvardijos narys, balsuos savo tarnybos vietoje.

REKLAMA
REKLAMA

O.Turčynovas yra įtrauktas į partijos „Liaudies frontas“ sąrašą kartu su jos lyderiu premjeru Arsenijumi Jaceniuku ir vidaus reikalų ministru Arsenu Avakovu.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų