REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Europos futbolo sąjungų asociacija (UEFA) penktadienį nusprendė Albanijos rinktinei įskaityti pralaimėjimą 2016 metų Europos futbolo čempionato atrankos turnyro rungtynėse su Serbijos vienuolike.

REKLAMA
REKLAMA

I grupės trečiojo turo rungtynės tarp šių komandų Belgrade spalio 14 dieną buvo nutrauktos pirmojo kėlinio pabaigoje ir bebuvo užbaigtos. Pirmojo kėlinio pabaigoje aikštėje pasirodė nuotoliniu būdu valdomas bepilotis skraidantis aparatas, prie kurio buvo pritvirtinta albanų nacionalistų vėliava su pavaizduotu "Didžiosios Albanijos" žemėlapiu. Serbijos rinktinės gynėjas nuplėšė vėliavą, dėl ko tarp abiejų komandų žaidėjų kilo susistumdymas, o po to į aikštę pasipylė ir sirgaliai.

REKLAMA

Susitikimo teisėjas nusprendė sustabdyti rungtynes, o vėliau ir visai jas nutraukė. Iki to momento komandos dar nespėjo pasižymėti - 0:0.

Dėl šio incidento UEFA užvedė drausminę bylą Serbijos futbolo sąjungai (FSS) ir Albanijos futbolo asociacijai (FShF). Nors pergalė techniniu rezultatu 3:0 ir buvo įskaityta Serbijos komanda, tačiau serbai šių trijų taškų negaus, nes dėl šio incidento UEFA nusprendė nubausti šios šalies federaciją atimdama 3 taškus. Abi incidente dalyvavusios federacijos turės sumokėti 100 000 eurų baudą.

REKLAMA
REKLAMA

Be to, Serbijos futbolo rinktinė artimiausias dvejas atrankos turnyro rungtynes savo aikštėje žais be žiūrovų.

Per penkias dienas abi federacijos gaus UEFA sprendimą raštu ir po to tiek serbai, tiek albanai galės šį sprendimą skųsti.

I grupės turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. Danija 3 1 1 1 3:3 4

2. Albanija 3 1 1 1 2:4 4

3. Portugalija 2 1 0 1 1:1 3

4. Serbija 2 1 1 0 4:1 1

5. Armėnija 2 0 1 1 2:3 1

P.S. Iš Serbijos rinktinė UEFA sprendimu atimti 3 taškai.

Prancūzijoje vyksiančiame 2016 metų Europos futbolo pirmenybių finaliniame etape pirmą kartą dalyvaus 24 rinktinės, o turnyro šeimininkė atleista nuo atrankos varžybų. Dėl likusių 23 kelialapių kovos 53 Senojo žemyno komandos, suskirstytos į devynias atrankos grupes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dvi geriausios grupių rinktinės ir sėkmingiausiai pasirodžiusi tarp trečiojoje pozicijoje likusių ekipų iš karto pateks į finalinį UEFA Euro 2016 (birželio 10 - liepos 10 d.) futbolo čempionato etapą. Dėl likusių keturių vietų atkrintamosiose varžybose kovos aštuonios trečiąsias vietas grupėse užėmusios vienuolikės.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų