REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Edmundas Jakilaitis, LRT Televizijos laida „Dėmesio centre“, LRT.lt

Ketvirtadienį iš areštinės paleistas, tačiau įtariamojo statusą tebeturintis TV prodiuseris Rolandas Skaisgirys sako, kad pateikti kaltinimai jį glumina. „Nesu nei „Tvarkos ir teisingumo“ narys, neturiu su jais jokių sutarčių, o šios partijos viešųjų ryšių konsultantu dirbu nemokamai, visuomeniniais pagrindais.“

Laidoje „Dėmesio centre“ – pokalbis su Rolandu Skaisgiriui apie kilusį skandalą ir jam pateiktus įtarimus.

– Pone Skaisgiry, jūs esate įtariamas, kad partijai „Tvarka ir teisingumas“ davėte 100 tūkst. litų vertės kyšį. O tą kyšį davėte tada, kai spalio 4 d. Kaune rengėte koncertą „Pirk dramblį“. Tą koncertą transliavo TV3, o jo globėjas buvo Rolandas Paksas. Ar teisingai papasakojau situaciją? – Kadangi aš jokių detalių komentuoti negaliu, tai susilaikysiu nuo atsakymo, bet kalbate „į tą pusę“.

– Jeigu tai yra tiesa, kad jūs įtariamas kyšio davimu, kai organizavote renginį, kurio globėjas – Rolandas Paksas, tai neskamba kaip sveiko proto kaltinimas.

REKLAMA
REKLAMA

– Aš apie kaltinimus nekalbėsiu, nes negaliu. Tik galiu pridurti, kad pats renginys jau iki spalio 4 d. buvo patvirtintas. Visos sutartys su rėmėjais buvo pasirašytos, viskas užfiksuota.

REKLAMA

– Kas tai per rėmėjai?

– Nežinau, ar vertėtų įvardinti iš principo. Tai yra komerciniai rėmėjai.

– Privačios įmonės ar valstybinės?

– Viena privati, kita valstybinė. Tai ir buvo didžioji dalis pinigų, kurie sudarė koncerto biudžetą. Kita dalis – apie 12-14 tūkst. litų iš parduotų pinigų ir 10 tūkst. litų pats Rolandas Paksas pervedė televizijai už tai, kad jis yra globėjas: tam tikros sekundės skaičiuojasi ir panašiai.

– Kitaip tariant – nusipirko eterio laiką.

– Taip.

– Tai kaip jūs reagavot kai sužinojote, kad tai yra vadinama kyšiu?

– Kaip reaguot? Aš be abejo suglumau. Jūs ir pats žinote, kad vienas žmogus renginio nedaro. Kažkas užsiima scenarijais, filmavimais, pinigų paieška. Aš paties renginio nedariau, tai tebuvo mano idėja. Buvo ieškoma ir kitų globėjų, dar iki Rolando Pakso. Daugiau komentuoti nelabai galiu, nes tai jau būtų tyrimo medžiaga.

REKLAMA
REKLAMA

– Bet yra daugybė kitų prodiuserių, kurie taip pat prodiusuoja televizijos laidas, kurių globėjai būna politikai. Prezidentė yra globėjas, premjeras yra globėjas. Rolandas Paksas, kuris neužima oficialių pareigų, būdamas globėju susimokėjo už tai pinigus. Ir tai yra vienintelis jums kaltinimas?

– Ne, yra ten dar kitų detalių, bet aš jų nekomentuosiu. Ne viską, tiesą sakant, ir suprantu, nes aš ne teisininkas. Bet yra tam advokatas – viskas susitvarkys. Noriu pastebėti dar vieną dalyką, Lietuvoje labai daug tokių projektų, kai visi pinigai, kiek žmonės „subalsuoja“, būna skiriami labai konkrečiam tikslui. Šiuo atveju – pats renginys buvo apmokėtas rėmėjų, o visi žmonių suaukoti pinigai, apie 400 tūkst., iš mobiliojo ryšio operatorių tiesiogiai „nuėjo“ į zoologijos sodo sąskaitą. Ką ši įstaiga darė su gautais pinigais aš nebesidomėjau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Pakalbėkime apie jūsų santykį su partija „Tvarka ir teisingumas“. Kokias paslaugas jūs teikiate tai partijai?

– Aš esu visuomeninis konsultantas jau apie pusantrų metų.

– Ką reiškia visuomeninis konsultantas? Ar jūs už savo paslaugas gaunate atlygį?

– Ne. Aš esu visuomeninis konsultantas. Pas mus visi politikai gali tokius turėti atskiroms sritims: švietimui, kultūrai ar dar kam nors.

– Bet juk tai nėra kokie nors beglobiai vaikai, tai yra politinė partija. Jūs skiriate savo laiką, esate verslininkas – už tai turite gauti kokią nors naudą?

– Nauda ne visada apskaičiuojama pinigais. Aš esu net krepšinį žaidęs už dyką. Daug kur yra įdomių, neapčiuopiamų dalykų. Dirbti visuomeniniu konsultantu man yra įdomu. Galiausiai ši veikla yra puikūs mokslai man – nereikėjo mokėti pinigų, kad baigčiau kokius nors politikos mokslus, aš viską matau iš vidaus.

REKLAMA

– Tai jūs neturite net jokių juridinių sutarčių su ta partija?

– Ne. Aš asmeniškai neturiu.

– Bet jūs sprendžiate, pavyzdžiui, kam naudoti partijos rinkimų kampanijai skirtus pinigus?

– Ne. Konsultavimas yra visai kas kita: tekstų redagavimai, sąskrydžio idėja ir ieškojimas, ką iš to sąskrydžio galima panaudoti politinei kampanijai, ar kad ir fotosesijos spalvos. Yra ir rimtesnių dalykų, žinoma. Aš visa tai dariau neatlygintinai. Tarp manęs ir partijos nėra jokių sutarčių, aš nesu partijos narys. Šiai veiklai skirdavau gal apie porą valandų per savaitę. Man tiesiog įdomu. Aš daug kur dirbu visuomeniniais pagrindais: kino akademijoje, muzikos asociacijoje M.A.M.A. Aš gerai uždirbu iš savo pagrindinio darbo.

REKLAMA

– Kodėl jūs konsultuojate vieną partiją nemokamai? Jeigu tai būtų verslas – tvarkoj. Jūs kaip profesionalas teiktume paslaugas. Bet sakote, kad vieną partiją konsultuojate neatlygintinai. Tai yra jums pati mylimiausia partija Lietuvoje?

– Nepadarykime čia visko humoru. Aš turėjau tam tikrą pasitikėjimą, turėjau savų minčių, gal jų ir turiu. Tai kodėl man reikėjo nepasinaudoti šiuo pasiūlymu?

– Jūs niekada nesate tarpininkavęs jokiems verslininkams jokiose ministerijose?

– Kas yra tarpininkavimas? Aš su daugybe žmonių bendrauju ir daug ką sužinau, daug ką perpasakoju. Bet taip tiesiogiai to sureikšminti tikrai negalima.

– Ar jūs eisite į merus?

– Aš norėčiau kito klausimo. Kodėl čia taip įvyko, kas čia slypi? Juk kas aš esu – serialų prodiuseris. Kai aš prieš pusantrų metų pradėjau dirbti su partija „Tvarka ir teisingumas“ ji buvo tik 4 ar 5 reitingų sąraše. Dabar jie antri. Tai nereiškia, kad čia tik mano darbas taip pakėlė reitingus, bet aš tikrai prisidėjau prie to, kad ši partija visuomenėje matytųsi truputį kitaip, atrodytų įdomiau. Rolandas Paksas irgi stabiliai yra 3 pagal reitingus, nors nėra aktyvus politikas Lietuvoje. Manau, tai yra geri rezultatai. Po to aš gavau iš R. Pakso pasiūlymą dėl galimybės kandidatuoti į sostinės mero postą. Ar visas šis skandalas nėra susijęs su politiniais dalykais?

– Tai vis dėlto, kaip dėl mero rinkimų?

– Bus laikas, bus ir vaikas. Neatmetu jokių galimybių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų