REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

K. Komskis: partijai jokie įtarimai nepateikti

R. Paksas: jei nusižengė mūsiškiai, bausime griežtai (papildyta 16:19)

„Kiek galiu spręsti iš kratos orderių, kuriuos mačiau, partijai jokie įtarimai nėra pateikti. Tai susiję su asmenimis, kurie dirbo ar dirba būstinėje, todėl ir atliekama krata“, – naujienų portalui balsas.lt sakė partijos „Tvarka ir teisingumas“ vienas lyderių, Seimo narys Kęstas Komskis.

„Kiek galiu spręsti iš kratos orderių, kuriuos mačiau, partijai jokie įtarimai nėra pateikti. Tai susiję su asmenimis, kurie dirbo ar dirba būstinėje, todėl ir atliekama krata“, – naujienų portalui balsas.lt sakė partijos „Tvarka ir teisingumas“ vienas lyderių, Seimo narys Kęstas Komskis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Antradienį popiet kartu su advokatais apsilankęs partijos būstinėje, kurioje dirba STT pareigūnai, jis sakė, kad pareigūnai iš karto jų nenorėjo įsileisti. „Jie dirbo užsirakinę, bet susisiekus su STT vadovybe mus įleido į vidų, leido partijai atstovaujantiems advokatams dalyvauti, o aš pabuvau ir išvykau atgal į Seimą“, – pasakojo K. Komskis.

REKLAMA

R. Paksas informuotas

K. Komskis teigė susisiekęs su partijos pirmininku, europarlamentaru Rolandu Paksu ir informavęs, kam iš partijos narių pateikti įtarimai. „Pasakiau, kad yra minimi kai kurie partijos nariai, bet pačiai partijai įtarimai nėra pateikti“, – sakė K. Komskis.

Pasak Seimo nario, dėl susidariusios padėties R. Paksas jau artimiausiu metu ketina susisiekti su ministru pirmininku Algirdu Butkevičiumi, o vidaus reikalų ministrui Dailiui Alfonsui Barakauskui taip pat rekomenduota kreiptis į premjerą.

REKLAMA
REKLAMA

„Partijos pirmininkas prezidentas R. Paksas ketina skambinti premjerui ir išsiaiškins, kokia ten situacija, o vidaus reikalų ministrui taip pat rekomenduojama susitikti su premjeru ir išsiaiškinti padėtį: ar tai rimti kaltinimai ir ar tie kaltinimai yra pateikti ne tik jo buvusiems pavaldiniams, bet ir tai, ar jie meta šešėlį Vidaus reikalų ministerijai“, – pasakojo K. Komskis.

„Visi supranta, kad bet kokiu atveju vadovas yra atsakingas už visą įstaigą, nesvarbu, ar prisigėręs policininkas padaro avariją, ar politinio pasitikėjimo politikas ką nors padaro“, – pridūrė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Išvadas daryti dar anksti

„Šiandien situacija mums neaiški, ir tikriausiai pareigūnai dar negalėtų pasakyti, ar randa ką nors, ar neranda. Darbas vyksta lėtai, kruopščiai, visus dokumentus žiūri, kiekvienas dirba savo darbą. Mačiau, kad STT darbuotojai dirba ramiai, tvarkingai, jokios sumaišties nėra. Atliks savo darbą iš išsiaiškins, kas kalti“, – kalbėjo K. Komskis.

Tačiau naujienų portalo balsas.lt žurnalistams jis pabrėžė, kad išvadas daryti dar per anksti. „Šiandien dar anksti spėlioti ir daryti sprendimus, reikia sulaukti daugiau informacijos. Žmonės kol kas yra tik sulaikyti, bet ne areštuoti, tai palaukime pirmųjų apklausų. Manyčiau, kad išvadas bus galima daryti artimiausiomis dienomis“, – sakė K. Komskis. Jo teigimu, partijos „Tvarka ir teisingumas“ būstinėje liko advokatai, kurie stebės, ar viskas atliekama pagal įstatymus.

REKLAMA

(papildyta 16:19)

R. Paksas: reikia išsiaiškinti, ar čia eilinė STT akcija

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininkas europarlamentaras R. Paksas taip pat sako, kad dar anksti spręsti dėl tolesnių žingsnių po STT kratos partijos būstinėje, – per mažai informacijos.

„Kai išsiaiškinsime situaciją, tada galime daryti vieną, antrą, trečią veiksmą. Reikia išsiaiškinti, ar čia eilinė STT akcija, ar čia mūsų kurių nors pareigūnų padaryta klaida, ar čia prieš rinkimus kažkas. Jeigu tai kaip nors susiję su tais pareigūnais (A. Juocevičiumi ir E. Raistenskiu – red. past.), tai vienas jų nedirba jau pusmetį, kitas – metus. Kodėl dabar? Man daug klausimų kyla, bet kad į juos atsakyčiau, turiu per mažai informacijos“, – BNS telefonu iš Strasbūro sakė partijos vadovas.

REKLAMA

„Jeigu yra mūsiškiai nusižengę, bausime, ir gana griežtai, jei tai kokia nors politinė akcija, priešinsimės, ir stipriai“, – sakė R. Paksas. Jis teigė, kad dėl STT veiksmų trumpina darbo savaitę Strasbūre ir ieško galimybių trečiadienį grįžti į Lietuvą.

Kaip jau skelbta, STT pareigūnai antradienį atliko aibę kratų penkių asmenų gyvenamosiose ir darbo vietose bei partijos „Tvarka ir teisingumas“ būstinėje. Tarp penkių sulaikytųjų – buvęs vidaus reikalų viceministras Algimantas Juocevičius ir buvęs vidaus reikalų ministro „tvarkiečio“ Dailio Alfonso Barakausko patarėjas Ervinas Raistenskis. A. Juocevičius iš pareigų atleistas, nes buvo atsidūręs vadinamajame juodajame STT sąraše, E. Raistenskis dirba Turto valdymo ir ūkio departamento prie VRM direktoriaus pavaduotoju.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

(papildyta 16:09)

Prokuratūra: sulaikyti penki asmenys

Antradienį popiet Generalinėje prokuratūroje surengtoje spaudos konferencijoje generalinio prokuroro pavaduotojas Darius Raulušaitis teigė, kad sulaikyti penki asmenys, o tyrimas atliekamas dėl Vidaus reikalų ministerijos viešųjų pirkimų.

„Šiuo metu sulaikyti penki asmenys, artimiausiu metu jiems bus įteikti pranešimai apie įtarimus dėl prekybos poveikiu“, – žurnalistams sakė D. Raulušaitis. Jis patvirtino, kad E. Raistenskis ir A. Juocevičius sulaikyti.

Generalinio prokuroro pavaduotojo teigimu, po apklausų bus sprendžiama dėl kardomųjų priemonių visiems penkiems asmenims. Tačiau jis neatsakė, ar apie korupcinius ryšius galėjo žinoti ministras D. A. Barakauskas. „Tyrimo metu visos aplinkybės bus nustatytos ir išaiškintos“, – sakė D. Raulušaitis.

REKLAMA

Į klausimą, ar įtarimai pareikšti partijai „Tvarka ir teisingumas“, jis atsakė, kad tai nėra padaryta. „Šiuo metu įtarimų jokiems juridiniams asmenims nėra pareikšta. O būsimų veiksmų nekomentuojame“, – sakė D. Raulušaitis.

Tačiau jis teigė negalintis „atskleisti tyrimo detalių ir tyrimo metu nustatytų aplinkybių“ ir neatsakė į klausimą, ar pinigai galėjo keliauti ne tik į atskirų narių kišenes, bet ir į partijos kasą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų