REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prie bilietų į Rio de Žaneirą – ilga eilė

Lapkričio 4–16 dienomis pasaulio čempionate Lietuvos sunkiaatlečiai pradės kovą dėl olimpinių kelialapių. Čia laukia milžiniška konkurencija. Pasaulio čempionatas vyks Kazachstane, Almatoje. Į varžybas vyks aštuoni Lietuvos sunkiaatlečiai. Tai Tomas Li čin chai ir Marius Mickevičius (85 kg), Aurimas Didžbalis ir Žygimantas Stanulis (94 kg), Sergejus Lichovojus ir Modestas Šimkus (105 kg), Vincas Šlevinskis ir Arnas Šidiškis (+105 kg).

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Lietuvos sunkiosios atletikos (LSAF) viceprezidento Bronislavo Vyšniausko, sunkiaatlečių tikslas – kovoti dėl olimpinių kelialapių, kurių dalyba prasidės šiame pasaulio čempionate. „Bus sumuojami šiame ir kitų metų pasaulio čempionate surinkti taškai. Mes valstybių reitinge turime užimti bent 24-ąją vietą norėdami iškovotume tris kelialapius. Užėmę 17-19-tą vietas jų gaus keturis, 9-16-tą – penkis, o pirmas aštuonias vietas užėmusios valstybės – po 6 vietas sportininkams žaidynėse. Norint šaliai patekti tarp 24 pasaulio valstybių, sportininkas savo kategorijoje turi užimti ne žemesnę kaip 27-ąją vietą“, - sunkiosios atletikos matematiką dėstė B.Vyšniauskas.

REKLAMA

Pasaulio čempionate dalyvaus 85 valstybės. Vienoje svorio kategorijoje varžosi po 50–60 sportininkų, tad konkurencija Lietuvos sunkiaatlečių lauks didžiulė.

Taigi minimalus Lietuvos sunkiaatlečių tikslas – ne žemesnė kaip 27-ta vieta. Tačiau iš kai kurių jų laukiama kur kas solidesnio pasirodymo. Planuojama, kad rinktinės lyderis A.Didžbalis pateks į stipriausiųjų šešetą, Ž.Stanulis bus 12-tuke, M.Mickevičius – tarp 16-kos geriausių. „Kiti sportininkai, tikėsimės, pasieks savo geriausią rezultatą ir pelnys įskaitinius taškus. Bet planai – tarsi orų prognozė prieš pusę metų“, - šypteli LSAF viceprezidentas.

REKLAMA
REKLAMA

 

A.Didžbalis, sugrįžęs po dvejų metų diskvalifikacijos už dopingo vartojimą, pasaulio čempionate sieks reabilituotis. „Aurimas yra neblogos formos. Visokių mažų traumelių pasitaiko, bet taip visada yra. Apskritai pasiruošimas vyko pagal planą. Tuos dvejus metus jis nebuvo nustojęs sportuoti, dabar jis turi ambicijų įrodyti, kad diskvalifikacija buvo nesusipratimas“, - pasakojo treneris. Kad laiko per tuos dvejus metus nešvaistė veltui, A.Didžbalis įrodė jau per Lietuvos čempionatą pavasarį, kuriame startavo tik pasibaigus diskvalifikacijai – jis ne tik iškovojo čempiono vardą, bet ir spėjo pagerinti tris Lietuvos rekordus. Pasaulio čempionatas – pirmas toks rimtas startas po priverstinės pertraukos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po pusmečio pertraukos be varžybų pasaulio čempionate dalyvaus ir Ž.Stanulis. Europos čempionate nesėkmingai startavęs sunkiaatletis patyrė traumą, kuri baigėsi ant operacinio stalo – jam atlikta alkūnės operacija. „Gal ir nepasieks pačių geriausių rezultatų, bet turėtų pasirodyti neblogai“, - viliasi B.Vyšniauskas.

O mėnesio pabaigoje, lapkričio 20–30 d., Kipre savo jėgas išmėgins jaunieji sunkiaatlečiai – čia vyks Europos jaunimo čempionatas. Jame dalyvaus Aleksandra Stepanova (48 kg) ir Gintarė Bražaitė (75 kg), Irmantas Kačinskis ir Tomas Li čin chai (85 kg), A.Didžbalis, Ž.Stanulis ir Algimantas Trajanauskas (94 kg), S.Lichovojus (105 kg).

REKLAMA

Tiesa, A.Didžbalis Europos jaunimo čempionate galime ir nepamatyti – jeigu pasaulio čempionate jis pasirodys sėkmingai, į Europos jaunimo čempionatą nevyks, ir atvirkščiai – po nesėkmingo starto jis siektų atsigriebti Europos čempionate.

Pasak B.Vyšniausko, tikimasi, kad jaunimas iš čempionato grįš ir su medaliais. Jais pasipuošti galimybių turi ir abi ten kovosiančios Lietuvos merginos, galimybių kovoti dėl aukštų vietų verti ir vyrukai: „Visi yra arti šešetuko. Tarp jaunimo mūsų sportininkai pakankamai stiprūs, tik suaugusiųjų sporte sunkiau. Dar jauni mūsų perspektyvūs sportininkai“, - kalbėjo vienas iš federacijos vadovų.

Lina Daugėlaitė, sportas.info

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų